Gå til sidens hovedinnhold

Håper møte gir godt svar

Artikkelen er over 6 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bredbånd er mangt. På Hadeland dekkes husstandene av mange varianter for å komme seg på nett. De med aller raskest tilknytning har fiberoptisk kabel inn til husveggen. Disse husstandene kan fråtse i hastighet så lenge linja fungerer og betalingsviljen er på plass. Hadeland og Ringerike Bredbånd er leverandøren av denne tjenesten.

De som bor slik til at fiberbredbånd ikke er utbygd har ikke like stor kapasitet. Det er flere leverandører på markedet som leverer inn i huset på forskjellige måter. Det kan være for eksempel via det gamle telefonnettet, med internett gjennom kobberkabel. Eller det leveres via forskjellige trådløse varianter. Kvaliteten på sistnevnte har tidvis høstet mye kritikk fordi tjenesten er tidvis ustabil, og kapasiteten reduseres når antallet brukere øker.

Forrige uke ble det kjent at Lygna-området står i fare for å miste sin fiberbredbåndsleveranse fordi HRB ikke finner det lønnsomt å levere til Lygnasæter og skisenteret. Hyttemarkedet har heller ikke vært noen redning for volumet. For disse kundene holder det antakelig med andre og rimeligere varianter av nett-tilkobling.

Nå har HRB sendt oppsigelse til enda flere kunder. 29 husstander i Bjoneroa har fått beskjed om at leveransene sies opp fra 31. januar. HRB leverer via ADSL-løsning i Bjoneroa, og vil ikke videreføre dette. Dårlig lønnsomhet, og en teknologi som ikke er i tråd med HRBs hovedprodukt er forklaringen.

Fortvilelsen blant dem som mister nettforbindelsen i Bjoneroa er like stor som på Lygna. Gran kommune lover å ta med seg stoda for både Bjoneroa og Lygna når de diskuterer saken med HRB den 18. desember. Vi håper de kan komme til gode løsninger som er til å leve med for alle parter. For som vi tidligere har skrevet. Bredbånd har blitt infrastruktur på linje med veg, vann og kloakk for de aller fleste av oss.

Kommentarer til denne saken