Gå til sidens hovedinnhold

Heder til Aasrud

Artikkelen er over 9 år gammel

Hedersprisen «Årets potet» er tildelt Rigmor Aasrud.

Styreleder i Gran Handel og Håndverk, Helge Sæthre, tidelte hedersprisen «Årets potet 2011» i forbindelse med potetfestivalen fredag kveld.

– Rigmor Aasrud kan på mange måter sammenliknes med poteten, svær anvendelig til mange og omfattende roller og oppgaver. Samtidig som hun gir et næringsrikt bidrag til fellesskapet, leste Sæthre fra juryens begrunnelse for tildelingen.

– Rigmor er en erfaren og respektert politiker. Hun er strateg og alliansebygger med stort nettverk og en markant gjennomføringsevne, sier juryen som også legger vekt på at Aasrud ikke har «glemt» Hadeland, men fortsatt har en lokal forankring og evner å prioritere deltakelse lokalt både politisk og samfunnsmessig.

– Sist gang under minnemarkeringen på Brandbu torg etter 22. juli, sa Sæthre.

Rigmor Aasrud sa i takketalen at hun setter ekstra stor pris på å få en pris fra lokalmiljøet. Hun benyttet også anledningen til å oppfordre folk til engasjement lokalt. Om det så er i politikk, idrettslag eller korpsbevegelsen.

– Samfunnsnyttig arbeid i nærmiljøet bidrar til et godt nærmiljø, sa Aasrud.

Anne Tingelstad Wøien, Per Sønsteby og Tommy Jensen har sittet i årets jury.

Hedersprisen «Årets potet» har tidligere gått til Jonas Gahr Støre (2006), Jo Nesbø (2007), Åse Kleveland (2007), Trond-Viggo Torgersen (2009) og Atle Roll- Matthiesen.