HG til inkasso for småpenger

RØDT OG SMÅTT: I følge forvalt.no har Hadeland Glassverk 83.000 utestående, blant annet til skadedyrsfirmaet Anticimex. Her er regningen som fortsatt ikke er oppgjort på snaut 10.000 kroner. Vi tar det fortløpende nå, forsikrer administrerende direktør Anders Liland. Arkivfoto

RØDT OG SMÅTT: I følge forvalt.no har Hadeland Glassverk 83.000 utestående, blant annet til skadedyrsfirmaet Anticimex. Her er regningen som fortsatt ikke er oppgjort på snaut 10.000 kroner. Vi tar det fortløpende nå, forsikrer administrerende direktør Anders Liland. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Hadeland Glassverk har pådratt seg betalingsanmerkninger på grunn av inkassokrav for småbeløp. - Vi rydder opp fortløpende, forsikrer administrerende direktør Anders Liland.

DEL

Hadeland Glassverk har vært gjennom en stor snuoperasjon, og leverte i 2008 et overskudd på 2,8 millioner kroner. Omsetningen var på 180 millioner kroner. To år tidligere viste regnskapet røde tall, med et underskudd på 17 millioner kroner. For inneværende år tror Liland på et enda større overskudd og høyere omsetning enn 2008.

- Hadeland Glassverk er veldig solid, og gjør det godt, sier Liland som slutter som administrerende direktør til årsskiftet.

Henger litt etter

Inkassosakene som er registrert på Hadeland Glassverk beløper seg til sammen 83.000 kroner.

- Hvis det går så bra, hva er da grunnen til at Hadeland Glassverk har pådratt seg inkassosaker, også de siste månedene?

- Vi henger litt etter, men har gjort opp mye nå i november. Oktobersalget gikk veldig bra, og bidro med gode inntekter. Nå har vi måttet fylle opp med varer for jula. Vi har også ventet på oppgjør fra bedrifter som skylder oss penger. Samtidig har vi lagt om til nytt datasystem som er noe av forklaringen på inkassosakene, sier Liland, og legger til at forklaringen på at de små regningene ikke er blitt betalt er fordi selskapet har prioritert de store.

Internt opprykk

Anders Liland forlater HG ved årsskiftet. Han går over i ny jobb som administrerende direktør for Wilfa som holder til på Skytta i Nittedal. Foreløpig er ikke hans etterfølger rekruttert. Økonomisjef på Hadeland Glassverk, Ståle Hellum, konstitueres i stillingen fra årsskiftet. Ifølge ringblad.no vil ikke stillingen bli utlyst før ved årsskiftet.

Pantsatt for 700 mill

I regnskapet for 2008 hadde Hadeland Glassverk en gjeld på 108 millioner kroner. Bedriften totalt sett er imidlertid pantsatt for 453 millioner kroner.

Tilsvarende er Porsgrund Porselænsfabrikk (PP) pantsatt for 248 millioner kroner. PP hadde en omsetning på over 150 millioner kroner i 2008, men endte med et underskudd på 31 millioner kroner.

Begge selskapene eies ifølge forvalt.no av The House of Christiania, som igjen eies av CG Holding og som via et par andre selskaper eies 100 prosent av Atle Brynestad. I april var CG Holding på konkursens rand og ble satt under offentlig administrasjon. I en pressemelding i april skulle HG og PP sammen med Sea-Dream Yacht Club overføres til selskapet 3 norske. Dette er ikke registrert hos forvalt.no. At HG har registret pantobligasjoner til en verdi av over 450 millioner kroner, vil ikke Liland svare for.

- Hva er Hadeland Glassverks gjeld i 2009?

- Det ønsker jeg heller ikke å kommentere. Det må du snakke med økonomiansvarlig Stein Bjertnes om, sier Liland.

Bjertnæs var ikke å treffe på telefon mandag.

Artikkeltags