Gå til sidens hovedinnhold

HRB-styreleder: - Vi vil gjerne være med å snu alle steiner

Artikkelen er over 6 år gammel

GRAN: – Jeg er glad for at Gran kommunes næringsavdeling nå har bedt om et møte for å drøfte situasjonen, sier styreleder Kai Glemmestad i Hadeland og Ringerike bredbånd (HRB).

Hadeland skrev onsdag om bredbåndsselskapets beslutning om å kutte bredbåndstilbudet til kundene på Lygna, til fortvilelse både for hotell, utviklere av hyttetomter og skisenteret. Sistnevnte frykter at ski-NM-søknaden går i vasken som følge av HRBs avgjørelse.

– Vil være medspiller

Nå viser det seg imidlertid at det finnes fnugg av håp om at HRB snur i saken. Ifølge en pressemelding undertegnet av styreleder Glemmestad, har Gran kommune bedt om et møte med bredbåndsaktøren.

– Dette synes å være et godt utgangspunkt for å se om en kan bringe lønnsomhet inn i en fortsatt utbygging og drift av fiberbredbånd til Lygna-området ved et samarbeid med det offentlige, heter det.

Glemmestad er av den oppfatning at selskapets mål er best mulig tilgang, til flest mulig.

– HRB ønsker å være en medspiller for at flest mulig, private, organisasjoner og bedrifter på Hadeland og i Ringerike skal få tilgang til fiberbredbånd, den beste og mest framtidsrettede bredbåndsløsningen vi i dag kjenner til, skrives det.

– Skal jobbe for Lygna

Glemmestad peker på at HRB historisk sett har samarbeidet godt med kommunene.

– Når så mange allerede har dette tilbudet i vårt område, er det ikke minst takket være et aktivt samspill mellom kommunene, HE Nett AS og HRB. Det hadde blitt tungt å bygge ut tilbudet slik det er i dag uten den drahjelpen som kommuneavtalene representer, heter det.

?Men som daglig leder i HRB, Jakob Seem påpekte i tirsdagens avis, taper selskapet penger på Lygna.

– Sikkert er det i alle fall at HRB ønsker å bygge ut fiberbredbånd overalt på Hadeland hvor det kan gjøres innenfor forretningsmessige vilkår. Det siste er nødvendig slik selskapet er skrudd sammen. Vi vil gjerne være med å snu alle steiner en gang til sammen med det offentlige og utbyggerne for å få det til. Lygna og de som arbeider for å utvikle dette spennende området videre fortjener at vi gjør det vi kan i fellesskap, mener Glemmestad.

Kommentarer til denne saken