NEW YORK: Selveste Kofi Annan, generalsekretær i FN, kastet onsdag kveld glans over åtte norske utstillere som stiller ut i New York. Galleriet som holder til på Den norske sjømannskirka i New York, skal være et utstillingssted for skandinavisk kunst på Manhattan. Blant utstillerne var Anki King, harestuingen som bor og maler i verdensmetropolen.

– Det var fryktelig spennende å møte Kofi Annan - en av verdens mektigste menn. Han var veldig hyggelig og sjarmerende, forteller Anki.

Kofi Annan hadde flere grunner til å møte opp på åpningen av galleriet. Først og fremst var det for å hedre FNs første generalsekretær, Trygve Lie. Men samtidig er Annans kone maler - og er elev ved skolen hvor Anki King jobber.

Anki deltok i utstillingen med bildet «Angel (For Grandma)» - et bilde som ble malt etter at Anki fikk vite at mormoren hadde fått kreft. Bildet gjorde inntrykk på både generalsekretæren og hans kone.

– Både Kofi Annan og hans kone påpekte hvor heldige vi kunstnere er, som kan uttrykke så sterke følelser med det vi gjør, forteller Anki.

I høst gjorde Anki King seg bemerket på Hadeland, med sin spesielle utstilling i Soppen MC sine lokaler i Elvestua, der hun brukte MC-miljøet som motiv for kunsten sin. Anki bor og arbeider i New York og stiller nå ut sammen med sju andre norske kunstnere, deriblant Vebjørn Sand, ut bildene sine i Trygve Lie Gallery på Manhattan.