LYGNA: Terje Nilsen, leder for Lygna skisenter, fikk millionsjekker fra flere kanter onsdag morgen.

– Kombinert er dette den største summen vi har tildelt et enkeltprosjekt, fortalte Ivar Fjærtoft, leder i Sparebankstiftelsen Gran.

Han og lokalbanksjef Terje Haugen hadde med seg lovnad om to millioner kroner til Lygna. Samtidig var Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal på plass med enda en million kroner. Pengene skal gå til et nybygg på 650 kvadratmeter, ett av mange prosjekter skisenteret jobber med å realisere.

– Dette er et anlegg med regional verdi. Derfor ønsker vi også å bidra, selv om Jevnaker, Lunner og Nittedal i utgangspunktet er vårt område. Det er mange mosjonister derfra som nyter godt av dette anlegget, forklarte leder Magnus Magnussen i sistnevnte stiftelse.

– Glimrende dugnadsånd

Stiftelsesleder Fjærtoft sa at bakgrunnen for støtten blant annet er å hjelpe skisenteret til å bli et anlegg for helårsaktivitet for barn og unge. Både organisert og uorganisert. Samtidig henger en vellykket NM-søknad høyt.

– Lygna er ansett som en meget dyktig rennarrangør. Det skal de ha ros for. Samtidig vet vi at det kreves en større oppgradering av anlegget for å kunne få NM. Et slikt arrangement vil selvsagt bidra til mye trafikk for det lokale næringslivet, påpekte han.

Fjærtoft viste videre til dugnadsinnsatsen som har blir lagt ned for skisenteret opp gjennom tiden.

– Vi har fått opplyst at det i snitt har blitt lagt ned 4500 dugnadstimer hvert av de siste ti årene. Det er rett og slett glimrende, dere jobber for oss alle, slo han fast.

– Positivt for budsjettet

Skisenteret har sju medlemslag. Tingelstad skiskytterklubb, Tingelstad Idrettsforening, Jaren idrettslag, Gran idrettslag, Brandbu idrettsforening, Moen sportsklubb og Søndre Ål sportsklubb.

Leder Terje Nilsen var forberedt på en eller annen form for gaveoverrekking onsdag. Men størrelsen på beløpet var hemmelig fram til sjekkene kom ham fysisk i hende.

– Det er kjempestore beløp! I forbindelse med budsjettering har vi jobbet med forskjellige summer, men dette er langt over hva vi har våget å fabulere om, sa Nilsen.

Han bedyret at denne støtten gjør det mulig å gå i gang med byggingen av felleshuset som blant annet skal fungere som samlingssted og kafeteria.

– Vi har tilbud ute allerede, og byggestart er planlagt 20. mai. Målet er ferdigstillelse 20. november, slik at vi har bygget klart allerede til neste sesong.