Mitt favorittsted på Hadeland

HUNDEKJØRER: Nina Skramstad.

HUNDEKJØRER: Nina Skramstad.

Artikkelen er over 9 år gammel

Nina Skramstad

DEL

BRANDBU: - Jeg har bodd på Hadeland siden 2003 og har egentlig sett mer av skogområdene her enn av selve landbruksbygda. Om som­meren synes jeg det er kjempefint å gå opp på Framstadseterfjellet man får en fjellfølelse av å gå der på grunn av myrene og skogen som vokser der. Jeg pleier å parkere bilen ved Ulvildsdalen (Storjuvet), gå over fjellet til Malsjøen og vegen ned forbi Svera og tilbake til bilen, Det er en fin rundtur med hund i bånd på sommeren her møter man på både løse hester, sauer og kyr.

Ellers synes jeg det er utrolig godt å suse av gårde på hundesleden om vinteren i hundeløypa (som er tilrettelagt med scootertillalelser og -løyver) fra Hennung, via Lygnasæter, Bustevollen, Fellessetra, Huldertjern, Langen og så hundeløypa videre gjennom den såkalte Hadelandsrunden, deretter ned til Asakskogen og opp igjen forbi Kvernsjøen, Langen og tilbake via Lygnasæter. Dette blir noen mil om vinteren og er en fin-fin treningsløype uten å måtte reise milevis med hundene for å trene.

Hadeland har ikke minst knallfine bademuligheter både langs Randsfjorden og småvannene på skauen! Jeg leter fremdeles etter det perfekte skogstjernet for kveldsbadet om sommeren.

Café Oscar er dessuten Hadelands svar på Aker Brygge. Det er suverent å sitte der med et glass vin en varm sommerdag, sier Skramstad.

Artikkeltags