Gå til sidens hovedinnhold

Nicolaisen ble "Årets potet"

Artikkelen er over 8 år gammel

Fredag ettermiddag mottok Dag Nicolaisen hedersbetegnelsen "Årets potet 2012" for sitt allsidige engasjement.

I kriteriene for prisen står det at den skal gå til en person som har utmerket seg innenfor minst to helt ulike samfunnsområder.

- På folkemunne er det å ”være en potet” en hedersbetegnelse på en person som kan mye og kan brukes til det meste. I vår spesialiserte tid kan man ved denne prisen sette søkelyset på det allsidige og mangfoldige, skriver prisutdeler Gran handel og håndverk i en pressemelding..

I 2012 går altså denne prisen til Dag Nicolaisen.

- Årets prisvinner er en engasjert person på mange områder. De fleste av oss kjenner ham best som en ihuga ildsjel innen en idrett som ikke nødvendigvis har hatt den største statusen, nemlig kvinne- og jentefotball. Engasjementet har ikke avtatt etter som årene har gått, og selv om han nå er pensjonist, er han fremdeles aktiv som både som leder, dommer og trener, heter det i jurybegrunnelsen.

Men som nevnt må vinneren ha markert seg på flere områder.

- Prisvinneren har embetseksamen i sosialøkonomi ved Universitetet i Oslo. Han har hatt et bredt og betydelig yrkesløp som konsulent, kontorsjef, underdirektør, høgskolelektor, økonomisjef og så videre innen ulike deler av offentlige etater. Gjennom mer enn 20 år kjenner vi prisvinneren som en markant leder i Gran kommune frem til han ble pensjonist i 2009, fortsetter begrunnelsen.

Juryen har i år bestått av:

Rigmor Aasrud, statsråd.

Per Sønsteby, pensjonert industribygger med en rekke styreverv.

Tommy Jensen, virksomhetsleder kultur for Lunner og Gran.

Tidligere vinnere er Jonas Gahr Støre (2006), Jo Nesbø (2007), Åse Kleveland (2008), Trond Viggo Torgersen (2009), Atle Roll Mathiesen (2010) og Rigmor Aasrud (2011).