JEVNAKER: Sammen med klubbkamerat i B-72, Nils Madsen Haugland, gikk Rønning til topps i klassen herrer junior double under siste helgs bordtennis-NM på Hokksund.

Etter å ha slått Kobra-paret Espen Rønneberg og Kristoffer Hellerud i semifinalen, stod B-72-kameratene Arne Marino Aarås og Eric Berner for tur. Dette paret var på forhånd store favoritter.

- Arne og Eric er landets to beste spillere juniorklassen. At vi skulle slå dem var veldig overraskende. Vi hadde håpet på medalje, men gull var over all forventning. Men jeg har en veldig god makker i Nils. I tillegg til å være ranket som nummer tre, er han en veldig god double-spiller, sier Rønning, som selv er inn blant de 20 beste på rankinglisten.

Den tidligere Jevnaker BTK-spilleren går første året på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum. Mer og bedre trening har imidlertid ikke gitt den fremgangen som Rønning selv har håpet på. Derfor var NM-gullet ekstra inspirerende.

- I tillegg til double var det også singel-NM. Der gikk det ganske dårlig. Det har det for øvrig gjort hele sesongen. Selv om vi har gode trenere på skolen, har jeg ikke hatt noen resultatmessig fremgang. Seieren i double var derfor en stor opptur for meg, sier Rønning, som hadde forventet en tung sesong.

- Jeg ikke overrasket over at det har gått dårlig denne sesongen. De aller fleste sliter første året på NTG. Overgangen til to daglige treninger er tung. Men forhåpentligvis merker jeg, i likhet med alle andre som går her, fremgangen til neste år, avslutter Rønning.