Nye eiere av lokstallen

NYE EIERE: Hanna von der Lippe har solgt lokstallen til Aage Hvinden og Benedikte Fe rner. Et utrolig fint bygg, sier Ferner. Samboerparet vil trolig foreta en total rehabilitering av bygget, og se på muligheten for å bringe takkonstruksjonen tilbake til sin opprinnelige form.

NYE EIERE: Hanna von der Lippe har solgt lokstallen til Aage Hvinden og Benedikte Fe rner. Et utrolig fint bygg, sier Ferner. Samboerparet vil trolig foreta en total rehabilitering av bygget, og se på muligheten for å bringe takkonstruksjonen tilbake til sin opprinnelige form.

Artikkelen er over 9 år gammel

Benedikte Ferner og Aage Hvinden har kjøpt lokstallen i Røykenvik til en prislapp på 3,5 mill.

DEL

Med et bud på 3,5 millioner kroner, 200.000 over takst, sikret Aage Hvinden og Benedikte Ferner seg bygget som de siste 22 årene har vært Hanna von der Lippes keramikkverksted og galleri.

I budrunden var også Gran kommune med. Det bekrefter kommunalsjef Anders Paulsen. I og med at kommunen ikke fikk tilslaget, ønsker han ikke å si hva slags planer de hadde med bygget, utenom at det skulle tjene Røykenvik som sted og befolkningen som helhet.

Paulsen vil heller ikke opplyse om hvor høyt de gikk i budrunden, men sier at kommunen er nysgjerrig på hvilke planer de nye eierne har for stedet.

Åpent hus

Et nytt selskap kontrollert av Benedikte Ferner vil stå som eier av bygget, men lokstallen er et prosjekt hun og samboer Aage Hvinden vil ha sammen. Hvilken bruk det får, vil de foreløpig ikke gå i detalj om.

Det særpregede bygget var lokomotivstall da Røykenvikbanen var i drift første halvdel av 1900-tallet.

- Først skal vi gjøre oss kjent med eiendommen, og se hva som må på plass for å få en fornuftig rehabilitering, og finne en form som passer både for eiendommen, for Vika og for befolkningen. Vi er avhengige av en tett dialog med kommunen, og med Røykenvik vel og naboene våre båtforeningen, sier Hvinden.

- Det skal bli noe som er hyggelig og spennende for folk, et åpent hus i en eller annen form, sier Ferner, og legger til at kjøpet er mer en investering for sjelen enn for lommeboka.

- Vil det bli en form for kunstnerisk virksomhet i lokstallen?

- Det kan godt hende. Vi kan vel si kunst, kultur og sosialt samvær, sier Ferner.

- Mat?

- Kanskje.

- Ikke klesbutikk

Mens Aage Hvinden til daglig driver med utvikling av næringsbygg, havne- og marinaanlegg hovedsakelig i Vestfold og litt på Hadeland, er motebransjen Ferners arena, med forretningen Benedikte Ferner AS på Frogner.

- Vil dere selv aktivt jobbe med virksomheter som kommer i lokstallen?

Det kan hende, det. Vi vil i hvert fall være engasjert i det som blir her, sier Ferner, og legger til at det eneste hun helt klart kan si, er at det ikke blir noen klesbutikk i lokstallen.

Bevaring og utvikling

Begge er levende opptatt av utviklingen av Røykenvika, og sier de vil integrere lokstallen i et framtidsrettet miljø for området.

- Det som mangler for å få et levende miljø i Vika, er flere helårsvirksomheter, mener Aage Hvinden.

Samtidig er det viktig å bevare perlen som Røykenvika er. At stasjonsbygningen og vanntårnet ved Røykenvik stasjon i sin tid ble revet, karakteriserer han som en katastrofe.

- Det er en guds lykke at ikke lokstallen ble knust den også.

- Hva med den omdiskuterte Vikabutikken?

- Slik den framstår i dag er ikke heldig. En løsning er å rive lagerbygget og rehabilitere bygget slik det var tidligere, en annen er å bygge nytt med alternativ plassering nærmere fjorden, sier Hvinden som ikke synes noe om å rive bygget.

Fornøyd med kjøperne

Både selger Hanna von der Lippe og leder i Røykenvik vel, Kari Røken Alm, uttaler seg fornøyde med at lokstallen er solgt til Aage Hvinden og Benedikte Ferner.

Hanna von der Lippe, som er på flyttefot til Trøndelag, synes kjøperne er spennende.

Kari Røken Alm sier seg glad for at lokstallen er på lokale hender, og har stor tro på at Hvinden og Ferner vil få til noe positivt. Hun er også veldig glad for at de går ut med at lokstallen blir et åpent hus.

Artikkeltags