Oldemors Karjol slår alle rekorder

TRENGER KOKK: Oldemors Karjol trenger en ekstra kokk. Kaja Knoph Østlie håper hun snart kan ansette en person i den ledige jobben.

TRENGER KOKK: Oldemors Karjol trenger en ekstra kokk. Kaja Knoph Østlie håper hun snart kan ansette en person i den ledige jobben.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Etter at Hellstrøm ryddet opp har omsetningen ved Oldemors Karjol gått i været. Nå skal de ansette en ekstra kokk.

DEL

Før Bagatelle-sjef Eyvind Hellstrøm besøkte Oldemors Karjol i fjor høst for å rydde opp, slet innehaver Kaja Knoph Østlie med å få hjulene til å gå rundt. Stedet ble nærmest drevet på dugnad.

Hellstrøm kom inn og gjorde noen grep. Ga tips om menyen og ga innehaveren inspirasjon til å satse videre. Det viktigste som skjedde var imidlertid at restauranten ble lagt merke til. Folk begynte å besøke stedet i langt større antall enn før.

Pluss 1000 prosent

Desember måned var 1000 prosent høyere omsetningsmessig enn desember året før. Både november og desember var formidable måneder. Januar tyder heller ikke på noen finanskrise. Det har rett og slett gått over all forventning, sier Knoph Østlie. Samboeren Eirik Tetlie, som jobber som politibetjent ved Jevnaker lensmannskontor har tatt permisjon fra jobben for å være en støttespiller i restauranten. I tillegg søker de etter ny kokk.

Det er ikke lett å få tak i kokker om dagen, men det kommer noen til helga for å vise fram det de kan. En betingelse for ansettelse er at kokken flytter inn i huset ved siden av her. Det har noe med varelevering på dagtid å gjøre, sier hun.

Verdt fire millioner

Programmet på TV3 om Oldemors Karjol gjorde ifølge Knoph Østlie at de har kommet opp på et nivå som det hadde tatt år å få til uten drahjelp fra Hellstrøm.

En økonom har regnet litt på det, og mener reklamen vi fikk på tv er verdt rundt fire millioner kroner i markedsføring.

Noe av konseptet med Oldemors Karjol er at det skal være god, «hjemmelaget» mat laget med lokale råvarer. Restauranten har knyttet til seg mange lokale produsenter. Blant annet Hadeland Viltslakteri i Jevnaker.

Pølser og biff

Råvarene er veldig viktig for oss. Og alt skal være laget fra bunnen av. Vi har også fulgt rådene fra Hellstrøm om å sette pølser og biff på menyen, selv om hamburgeren fortsatt mangler, kommenter Knoph Østlie.

På det beste før Hellstrøm ryddet opp, hadde Oldemors karjol rundt 20 gjester på en søndag. Nå er rekorden 257. Da sier det seg selv at det blir hektisk i den intime restauranten.

Østlie opplever også at torsdagene er svært travle.

Da har vi quiz. Sist var det 17 lag og stor stemning. Nesten fullt hus, slår hun fast.

Mat til Bronsebukkene

Vi tenker på å utvide med catering. I så fall ligger det vel an til at vi må utvide litt. For å få mer plass på kjøkkenet. Men det ligger nok fortsatt litt fram i tid, sier restauranteieren.

Det som imidlertid er klart, er at Oldemors Karjol nettopp har inngått en avtale med Midtre Olimb gård og Bronsebukkene. Når utendørsteateret settes opp til sommeren, skal de levere hjemmelaget mat til folk som kommer for å se.

Når folk bestiller billett, skal det også være mulig å forhåndsstille mat. Da vil de få maten levert opp i marka, forteller Østlie.

jet@hadeland.net

Artikkeltags