Gå til sidens hovedinnhold

Populær yrkesmesse

Artikkelen er over 14 år gammel

Med 400 ungdomsskoleelever innom, mange stands for videregående- og høyere utdanning og forskjellige yrker, så ble yrkesmessa i Lunnerhallen en positiv opplevelse.

Det er første gang den tradisjonelle yrkesmessa blir arrangert i Lunnerhallen, noe som betyr mer boltreplass for alle involverte.

400 elever var innom messa, fordelt på 10. trinnet ved Gran, Lunner, Harestua, Bjoneroa, Jevnaker og Brandbu ungdomsskoler. Elevene hadde forhåndsplukket hvilke stands de ville besøke og de "rullerte" mellom stands når "messegeneral" Signe von Streng ga beskjed om det. Elevene hadde også forberedt seg med spørsmål og det var mangt og mye de ville vite om framtidige skole- og yrkesvalg.

Dugnad

Det er rådgiverene ved ungdomsskolene, med Eva Swahn i spissen, som sammen forbereder yrkesmessa. Det er også ekstra kjekt å bruke Lunnerhallen, med service- og samferdsel og restaurant- og matfaglinjene som "medhjelpere" fra videregående på Roa.

- Dette er en dugnad og det virker som elevene er interesserte, sier Audhild Hval, rådgiver ved Gran ungdomsskole. Tradisjonelt har yrkesmessa foregått på Granvang, men det var ingen hemsko å bruke romsligere Lunnerhallen til prosjektet.

Også lokalavisen var representert på stand for journalister og vi møtte elever med mange spørsmål og interesse for dette og andre fag.