FJORDA: Det var ikke hyggelig å gå tur langs Vestlandvegen på mandag. MC-folket har forlatt Fjorda med sine primuser og motorsykler, men vegkanten er gjort om til toalett. Toalettpapir, avføring, oppkast, urinkratere i vegkanten og bålrester langt ut i vegen innbyr ikke til noen ettermiddagstur. Det er åtte husstander - fire langs Sevaldrudvegen og fire langs Vestlandvegen - som må passere primusfolket for å komme seg til bygda. Ikke alle synes det er like morsomt.

– Folk irriterer seg over bikkjelort, men her gjør folk fra seg i snøplogkanten og det tennes bål nesten midt i vegen. Dette må gjøres på en annen måte, sier Einar Lundstad som bor i Vestlandvegen. Reidun Vestland er enig. Hun kan også fortelle at flere av de som bor i området kvier seg for å passere primustreffet.

– Mange sørger for å handle inn til helga på fredag formiddag, slik at de skal slippe turen forbi alle motorsyklistene, sier Reidun Vestland. De stiller et stort spørsmålstegn ved å samle så mange personer og kjøretøyer på et så lite område.

– Framkommeligheten langs vegen blir for dårlig. Hva om det skulle skje en ulykke eller begynne å brenne, spør de og forteller videre at noen måker en plass til motorsykkelen, mens andre bare lar den stå i vegkanten. Både Lundstad og Vestland synes for så vidt at det er greit at primusfolket møtes på Fjorda denne gangen i året, men ber om at de tar litt mer hensyn til de fastboende. Med unntak av de lite trivelige etterlatenskapene som tross alt er ute av syne ved første snøfall, så synes de primusfolket har vært flinke til å rydde søppel etter seg de siste årene.

– Og det er mange trivelige folk med. Jeg har pratet med flere av dem jeg. Men de må ut av vegen og vise mer hensyn, sier Lundstad.