Rødgrønt samarbeid i Lunner

SAMARBEID: Børre Berger Vannebo (fra venstre), Camilla Torgersen, Hege Bogfjellmo, Mari Kvale Svenbalrud, Harald Tyrdal, Halvor Bratlie og Trygve Brandrud presenterte søndag kveld rollefordelinger og politisk plattform for rødgrønt samarbeid i Lunner.

SAMARBEID: Børre Berger Vannebo (fra venstre), Camilla Torgersen, Hege Bogfjellmo, Mari Kvale Svenbalrud, Harald Tyrdal, Halvor Bratlie og Trygve Brandrud presenterte søndag kveld rollefordelinger og politisk plattform for rødgrønt samarbeid i Lunner.

Artikkelen er over 7 år gammel

Harald Tyrdal (Ap) blir ny ordfører. Det blir også tre nye politiske utvalg.

DEL

Helgens samtaler mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV i Lunner resulterte i en politisk samarbeidsavtale de neste fire år. Harald Tyrdal (Ap) blir ny ordfører. Det blir også tre nye politiske utvalg.

Søndag kveld innkalte partene til pressekonferanse i kommunestyresalen. For Arbeiderpartiet har Harald Tyrdal og Hege Bogfjellmo deltatt i samtalene, Trygve Brandrud og Halvor Bratlie har representert Sp og Camilla Torgersen, Mari Kvale Svenbalrud og Børre Berger Vannebo har deltatt for SV.

- Det har vært positive samtaler hele helga og vi har kommet til enighet. Vi er tre selvstendige partier som skal samarbeide og sakene vi skal prioritere i fireårsperioden har rot i partienes programmer, sier ny ordfører Harald Tyrdal.

De andre partiene er enige i Tyrdals vurdering av samtalene og plattformen de tre partiene skal jobbe ut fra.

Politisk struktur

I formannskapet får ordfører og varaordfører plass, samt to representanter fra henholdsvis SV og Ap. Av utviklingsutvalgets ni medlemmer vil Sp ha lederen og en til, to er fra Ap og en fra SV. De øvrige kommer fra opposisjonen.

Det blir opprettet tre nye utvalg. De tre partiene ønsker med det mer politisk involvering i saker. Utvalgene skal forberede saker for kommunestyret og kan bli delegert beslutningsansvar.

Lunner får nå sitt eget næringsutvalg, med leder fra Sp, nestleder fra Ap, et medlem til fra Ap og en representant fra SV. Oppvekst/kultur blir ledet av Ap, pluss en til fra samme parti, samt Sp og SV. Helse og omsorg blir ledet av Ap som vil få med seg to medlemmer i tillegg, mens Sp får nestlederen.

- Vi ser alle fram mot å samarbeide om utfordringer og de mange spennende mulighetene for Lunner, sier Harald Tyrdal.

- Vi har også bak oss fire år i opposisjon med godt samarbeid, sier SVs Børre Berger Vannebo.

- Sakene vi er enige om har vi hentet fra programmene våre. Vi vil bygge ned blokktendenser og være mer opptatt av sak. Vi legger heller ikke opp til felles gruppemøter før vi har bestemt oss i saker, forteller Trygve Brandrud (Sp).

Prioriterte saker

Partiene presiserer at kommunen skal ha driftsutgifter og investeringer i samsvar med inntektene. Det er en intensjon at partiene skal samarbeide om budsjett i kommunestyret. «Partiene er også enige om å videreføre den politikken man har hatt i inneværende 4-årsperiode når det gjelder eiendomsskatten», heter det i et av punktene.

Partiene vil også fortsette arbeidet med å vitalisere kommunestyret. Et av leddene i det er den ovennevnte utvidelsen av antall utvalg.

Vi mener det styrker påvirkningsmuligheten for lokalpolitikere, sier Harald Tyrdal. De tre partiene mener også at det har vært altfor lite fokus på kommunens arbeid med næringsutvikling. Partiene vil ikke jobbe aktivt for kommunesammenslåing de neste fire år, øke satsingen på skolen i kommunen, som rangerer svært lavt på ressurssituasjonen, styrke grunnbemanning i eldreomsorgen og gå for tunnelløsning på RV4 ved Volla.

Artikkeltags