På Harestua senter er det legekontor, tannlege og fysioterapi. Men det er også muligheter for noe ekstra innen helse og velvære. Tre damer tilbyr hver sine behandlingsformer, og felles for dem alle er at ønsker å gi folk en bedre hverdag.

  • Tone Nilsen har drevet en stund på senteret. Hun driver tones fotpleie.
  • Hege Damsgaard Helsing er akupunktør og har drevet klinikken Laogong på senteret i et drøyt år.
  • Elisabeth Løvstad Bentestuen etablerte seg nå i januar og driver som healer.

Mange likheter

Disse tre damene mener det er positivt at det er blitt et litt større miljø, og de ønsker å markedsføre seg sammen. For selv om de er tre ulike ting, ser de også likheter.

Egentlig driver vi en form for healing alle tre. Vi bidrar til å gjøre folk glade, gi dem energi og generelt gjøre hverdagen litt bedre, slår de fast.

Bentestuen er egentlig utdannet hjelpepleier. Men etter noen år i yrket ønsket hun å gjøre noe mer. Hun tok kurs gjennom Norsk Spiritualist Forening, der hun avla både praktisk og teoretisk prøve som godkjenner henne som healer.

Mer akseptert

- Det er klart at det er en del skepsis knyttet til healing. Jeg har imidlertid inntrykk av at det blir mer og mer akseptert som behandlingsform. Det er i alle fall mer fokus på det alternative enn for bare noen år siden. Jeg har allerede behandlet noen og håper folk kommer for å teste det ut. For meg er det gleden ved å hjelpe andre som er drivkraften, sier hun.

Tone Nilssen har drevet lenge på senteret og har en trofast kundekrets. To av tre som får ordnet føttene sine er damer, men det blir stadig flere menn. Nå har hun også utvidet tilbudet sitt med noe nytt og spennende. Hun fjerner hår med en spesiell sukkerpasta.

Effektiv

Den er utrolig effektiv. Den er mer varig enn voksbehandling, fordi en får med mer av roten. Ikke er det fryktelig ubehagelig heller, sier Nilssen. Det kan Hege Damsgaard Helsing gå god for. Hun testet sukkeret for anledningen, og hun var fornøyd.

- Dette var ikke dumt. Kanskje vi må bli flinkere til å utveksle tjenester, ler hun.

Som akupunktur har Damsgaard Helsing allerede behandlet mange. Det er en anerkjent behandlingsform, og hun mener den passer fint i kombinasjon med andre ting.

- De som går til fysioterapeut eller kiropraktor har ofte god effekt av å kombinere det med nåler. Jeg har mange kunder som har erfart det, sier hun.

At de har blitt et lite miljø synes damene bare er fint.

- Vi er jo på ingen måte konkurrenter. Vi utfyller hverandre, egentlig. At det er så mange helsetilbud på et sted er bare bra. Vi kan nye godt av hverandre, mener damene.