Gå til sidens hovedinnhold

Terasseleilighetene reddet av kommunen

Artikkelen er over 19 år gammel

Fredag hadde Per Chr. Quale i Backe Prosjekt et oppklaringsmøte med Gran kommune. Møtet reddet prosjektet med 48 terasseleiligheter i Vassenden.

GRAN: Hadeland skrev for tre uker siden om Backe Prosjekt som ville skrinlegge byggingen av 48 terasseleiligheter i Havna overfor Gran sentrum, hvis ikke Gran kommune snart behandlet reguleringen av området.
Backe Prosjekt eier en stor del av den aktuelle tomta, men grensene for tomta ligger vanskelig til i terrenget slik at man er avhengig av å gå litt inn på kommunens tomt i tillegg.
Etter at Hadeland skrev om saken ble det imidlertid fart i saken. Fredag hadde markedsdirektør Per Chr. Quale i Backe Prosjekt et oppklarende møte med reguleringssjef Øyvind Sørlie og teknisk sjef Hans Ludvig Strømnes i Gran kommune. Her ble alle misforståelser og uoverenstemmelser ryddet av vegen.
- Kommunen har nå flagget at de skal komme til enighet med oss om tomtespørsmålet. Vi er lovet at det er ordnet opp i det regulerngsmessige før sommerferien. Det vil si at det blir byggestart fra høsten av, sier Per Chr. Quale.
Fredag var han også i møte hos EiendomsMegler1, som skal forestå salget av leilighetene. Rundt 100 personer har foreløpig meldt seg som interessenter for prosjektet.
– Det som skjedde i møtet med kommunen fredag er veldig bra. Det viser seg at vi er enige, men at forsinkelsen skyldtes at kommunen ikke hadde hatt tid til å gjøre noe foreløpig. Nå har de lagt opp en framdriftsplan vi er fornøyd med, selv om vi i utgangspunktet hadde håpet å kunne begynne litt før, sier Quale.
Med den byggestarten Quale har skissert, ligger det an til at de første boligene er innflyttingsklare til våren eller sommeren neste. år. Det synes han er greit.
– Det avhenger selvsagt av om kommunen får det reguleringsmessige ferdig før sommerferien, og det avhener også av om vi får solgt nok leiligheter. Vi bør nok ha solgt cirka halvparten, før vi kan gå igang med byggingen, men slik interessen er tror jeg ikke det blir noe problem, sier Quale.
Leilighetene blir i størrelse fra 50 til 130 kvadratmeter. Prisen kommer til å ligge på rundt 20.000 kroner per kvadratmeter.
– Vi har ikke regnet eksakt på det, men det vil nok havne rundt der prismessig, sier Quale.