Til verdens-finalen igjen

Extremt glade: Gutta i Team Extreme fikk onsdag beskjeden de drømte om: De er klare for verdensfinalen i Istanbul. Foto: Privat

Extremt glade: Gutta i Team Extreme fikk onsdag beskjeden de drømte om: De er klare for verdensfinalen i Istanbul. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Team Extreme er klare for verdensfinalen også i årets First Lego League.

DEL

Brandbu-gutta trodde finaleplassen glapp da de mislyktes med robotkjøringen under helgens skandinaviske finale i Eskilstuna. Dermed ble de ikke nominert til den gjeveste prisen, som nærmest er et krav for å kunne komme til verdensfinalen.

Men de ble nominert til programmeringsprisen og stakk av med oppfinnerprisen, og ble med det eneste norske lag som fikk pris.

Og onsdag kom invitasjonen til verdensfinalen, som arrangeres i tyrkiske Istanbul 21. til 24. april.

- Gutta ble hoppende glade. De var litt lei seg fordi de ikke fikk til robotkjøringen i Sverige, men nå kan de trene mer. De må også øve på presentasjonen, for den skal foregå på engelsk i verdensfinalen. Vi må nok ut på sponsorjakt på nyåret, for det koster sikkert rundt 100.000 kroner for de seks guttene og lagleder. I tillegg er det nok noen foreldre som ønsker å være med, forteller Trine Tokerud, mamma til Amund på Team Extreme.

De øvrige medlemmene er Fredrik Øverlier, Carl Peder Skavern, Bjørn Theodor Torp Brørby, Sigve Reidem Egge og Steffen Lehre.

76 lag fra 49 nasjoner er invitert til Istanbul, og bare to av disse er fra Norge.

Team Extreme deltok også i verdensfinalen i København i vår, og fikk pris for beste kreative presentasjon. Men da var det hele 7. trinn på Solvang skole som sto bak laget. Nå har gutta på 8. trinn på Brandbu ungdomsskole dannet et privat lag, og suksessen fortsetter.

Under regionfinalen i Gjøvik vant de hele fire priser.

Artikkeltags