Ung trebarnsmamma nominert til lederpris

Nettmamma: Nina Maaø-Ruden drømmer om å kunne jobbe av sin idébank for småbarnsforeldre. Her sammen med sønnen Markus (3 1/2).

Nettmamma: Nina Maaø-Ruden drømmer om å kunne jobbe av sin idébank for småbarnsforeldre. Her sammen med sønnen Markus (3 1/2). Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

NINA (28) FRA JEVNAKER KAN BLI "HELT SJEF" Nina Maaø-Ruden (28) fra Jevnaker er nominert til lederprisen Helt Sjef.

Av 405 unge lederemner er trebarnsmammaen blant de 20 som er i finalen.

– Veldig moro. Jeg ble litt sjokkert da jeg fikk beskjed. Jeg har akkurat lest litt om de andre kandidatene og tror ikke vinnersjansene er så store. Men det er veldig gøy å komme så langt, og jeg kan kanskje få noen stemmer, sier Maaø-Ruden beskjedent.

Har gått ned 60 kilo

Etter flere år med psykisk sykdom og overvekt har Nina virkelig fått orden på livet sitt de siste årene. Nå er hun frisk og har kvittet seg med 60 kilo.

I fjor høst startet hun en nettside med tips og inspirasjon for småbarnsforeldre - smabarnsforeldre.no. På ti måneder har hun fått over 36.000 følgere på Facebook, og bloggen er blant Norges 100 mest leste. Facebook-siden hennes får fortsatt opp mot 1000 nye følgere hver uke.

– Det har gått vanvittig fort. Jeg har tydeligvis truffet et eller annet som manglet der ute.

– Hva kan det være?

– Jeg har blant annet ikke «pekefinger», som det er mye av på mamma-nettsider. Jeg fokuserer på løsninger istedenfor feil, og prøver å være positiv, sier Maaø-Ruden.

Under 30 år

Helt Sjef er en arbeidslivs- og inspirasjonspris som deles ut til et initiativrikt lederemne under 30 år.

Konkurransen arrangeres i år for andre gang og er et samarbeid mellom ungdomsmagasinet Spirit, McDonald's og fag- og interesseorganisasjonen Lederne.

Maaø-Ruden og de 19 andre finalistene er plukket ut av en jury.

– Nina er et flott eksempel på arbeidsom ungdom med sterke lederevner, sier juryformann Leif Frode Onarheim, tidligere NHO-president.

Avstemming på nettet

Med seg i juryen har han Birgit Skarstein (Paralympics-utøver og kjent fra tv-programmet Ingen grenser), Simen Staalnacke (Moods of Norway) og Christina Nergaard (JobbUnder18).

De skal kåre en vinner blant de ti kandidatene som får flest stemmer i en avstemming på Facebook, som pågår fram til 10. juni.

Vinneren blir kåret 17. juni og får 10.000 kroner, en inspirasjonsreise og ett års oppfølging av ledercoachen Alf Inge Stiansen.

Engasjert ungdom

Ifølge en fersk Norstat-undersøkelse mener halvparten av Norges befolkning at dagens ungdom jobber mindre enn foreldregenerasjonen, mens to av fem sier at ungdom må ta større lederansvar i samfunnet.

Birgit Skarstein mener kandidatene som nå kjemper om prisen representerer en positiv kraft blant norsk ungdom.

– De nominerte er engasjert, har skaperkraft og lederevner. I så måte er Nina og de andre gode forbilder for både voksne og unge, sier Skarstein.

– Det ser ut som en fantastisk gjeng. Dette motbeviser at det ikke er trøkk i ungdommen, sier Nina Maaø-Ruden.

Artikkeltags