Vant pris i Eskilstuna

TEAM EXTREME: Gutta i Team Extreme fikk en pris og ble nominert til en annen under den skandinaviske finalen av First Lego League. Foto: Privat

TEAM EXTREME: Gutta i Team Extreme fikk en pris og ble nominert til en annen under den skandinaviske finalen av First Lego League. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Team Extreme fra Brandbu vant oppfinnerprisen under den skandinaviske finalen i First Lego League i Eskilstuna denne helgen.

DEL

De seks guttene som går i åttende klasse ved Brandbu ungdomsskole, var de eneste lokale deltakerne da den skandinaviske finalen i First Lego League ble arrangert i Eskilstuna denne helgen. De gjorde seg som vanlig bemerket, selv om det nok ikke blir noen plass i verdensfinalen denne gangen. De ble nemlig ikke nominert til den gjeve championsprisen, som er et krav for å kunne gå til verdensfinalen.

De rotet det litt til med robotkjøringen. De skjønte ikke helt hvorfor, for både før og etter konkurransen hadde de full kontroll, sier Trine Tokerud, mor til en av gutta på laget. Team Extreme består av Amund Tokerud, Fredrik Øverlier, Carl Peder Skavern, Bjørn Theodor Torp Brørby, Sigve Eidem Egge og Steffen Lehre. De fikk med seg en pokal hjem, ettersom de vant oppfinnerprisen. De var også nominert til programeringsprisen.

Alt i alt er de veldig godt fornøyde, selv om det var skuffende med robotkjøringen. De var det eneste norske laget som fikk pris. Det må de være fornøyde med, sier Tokerud.

Totalt deltok det 36 lag, og det var det svenske laget The Rise of GKC som vant championsprisen, som er konkurransens hovedpris.

Søndag vendte laget og deres supportere nesen hjemover. 50 mil i buss ventet, men ifølge guttas blogg på nett var det en trøst at de skulle stoppe på grensa for å kjøpe «Harry-godis».

Artikkeltags