Lokalprodusert til kommunene

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En sak gikk stille gjennom i kommunestyrene i Lunner og Jevnaker, og får ikke den oppmerksomheten den fortjener. Det handler om kommunenes innkjøp.

Til nå har kommunale innkjøp handlet om pris. Store aktører har derfor vært enerådende. Dersom MDG får det som de vil, skal det åpnes for lokale leverandører hvis, som det står i planen, de kan levere «miljømessig og økonomisk bærekraftig.»

LES OGSÅ: Derfor kan Karina (49) være på valg i både Oppland og Akershus

Forslaget fra MDG ble enstemmig vedtatt i Lunner kommunestyre og mot tre stemmer i Jevnaker. At Sp i Jevnaker er imot lokal produksjon overrasker. Vi skulle gjerne hørt grunnen. Nå skal det utredes hvordan det kan det bli 20 prosent lokalprodusert i kommunalt innkjøp. Det vil si at det skal bli enklere for lokale produsenter å levere for eksempel til omsorgssentrene. Lokale bedrifter sier de kan konkurrere på pris.

Jevnaker og Lunner vil nå se på hvordan de kan benytte seg av denne muligheten. Det skaper flere lokale arbeidsplasser og gir de eldre god kortreist mat.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken