Gå til sidens hovedinnhold

Løypesjef Arild måtte lære seg sosiale medier i voksen alder: – Jeg var helt fortvila i starten

– Nå er det drømmeforhold med nysnø på tretoppene. Det formidlet jeg til våre mange følgere på sosiale medier før klokka 08.00 i dag.

Arild Bernstrøm fra Roa har ikke tall på alle timene han legger ned i løypemaskinen for Mylla Løypeforening, men han har flere talenter.

Ingen erfaring

– Ja, det er øyet som ser. Jeg fikk ansvaret for løyperapportene til hjemmesiden vår for noen år siden. Jeg var helt fortvila i starten. Jeg hadde ingen erfaring med smarttelefoner og facebook. Det var lettere å håndtere en stor løypemaskin enn sosiale medier, sier Bernstrøm og ler.

Etter hvert har bilder og sosiale medier blitt en daglig morgenrutine for den erfarne løypekjøreren.

– Jeg legger ut en rapport hver morgen. Først skal Skiforeningen ha sitt, så legger jeg ut på hjemmesiden til Mylla Løypeforening og på facebooksiden vår. Det har vært en fin økning i vinter, sier Arild.

Per dags dato har siden over 3.500 følgere.

Enn så lenge har han nok med Facebook og hjemmeside. Han startet med intagram, men det ble for mye jobb.

– Jeg bruker minst en time hver dag på dette, så Instagram og snapchat får vente litt, sier han spøkefullt.

Han har kjørt løyper siden 2004 og har ingen planer om å gi seg så lenge helse holder og han liker jobben.

– Dette er dugnad for alle penga. Betalingen er blide folk og fine naturopplevelser, sier Arild.

Spor for dagen

En titt på hjemmesiden til løypeforeningen viser at dagens løypemelding ble lagt ut klokka 07.45, under vignetten «Arilds spor for dagen».

«Minus tre grader, klart og en snødybde på 95–115 meter. Det har falt 28 centimeter det siste døgnet. På Mylla/Svea er det nå sol, snø på trærne og nesten nykjørte løyper. Preppet i går denne runden: Myllsdammen-Trantjern-Åsjøveien-Rundløypa-Formoløypa-Bislingen, med Barnebakken-Trimrunden-Syljusæterlia-Åsjøkrysset-Flisbanen-Myllsdammen».

– Jeg får mange fine tilbakemeldinger på informasjonen som legges ut. Folk synes det er moro å se bilder og de liker formuleringene mine. Jeg prøver å legge inn noen gamle historier fra Myllaområdet, sier Arild.

Han har aldri ført oversikt over antall timer i løypemaskinen, men sier det blir hundrevis av timer i løpet av en vintersesong.

– Jeg starter i november når snøen kommer og driver på til en gang i mai. Etter det siste snøfallet i natt er det eventyrforhold. Mildværet med opp til 19 varmegrader førte til at mye av snøen smeltet og nærmest flommet vekk, men i dag var det mulig å kjøre løyper på nye steder som for eksempel Grønntjernløypa (Myllsdammen til Bislingen), sier Bernstrøm.

Han anslår oppkjørt løypenett til omlag to mil. Til vanlig er det seks mil.

Hvordan er det med isen?

– Jeg sjekket på Myllavannet i helga. Da var isen på 63 centimeter, sier Bernstrøm og legger til at skiltstaken på Myllavannet ikke er fjernet på grunn av dårlig is, men fordi den ikke skal flyte når den tid kommer.

Les også

Anders (48) gikk 41 timer på Myllavannet i helga: – Det er en ekstrem prestasjon

Les også

Løypesjef Arild på Mylla kjørte skiløyper 17. mai: – Mange er helt gærne når det gjelder skigåing

Kommentarer til denne saken