Gå til sidens hovedinnhold

Et helårssenter for friluftslivet

Artikkelen er over 5 år gammel

LUNNER: Søndag formiddag er det familedag på Brovoll og arrangør Lunner Almenning håper mange tar turen.

– Vi inviterer både store og små til familiedag på Brovoll. Kom og bli med på morroa. Våre samarbeidspartnere sørger for liv og røre, forteller allmenningsbestyrer Johnny Gangsø og utmarksforvalter Karianne Johansson.

Stiller opp

Seks lag og foreninger stiller opp søndag.

– Denne dagen markerer starten på utviklingen av Brovoll til et helårs friluftssenter. Denne prosessen preges sterkt av engasjementet i lokale lag og foreninger i nærområdet. Mange av disse stiller denne dagen med stands og forskjellige aktiviteter, så dette blir en ordentlig flott dag for hele familien, opplyser Karianne Johansson.

Det er begrenset med parkeringsmuligheter i området, derfor oppfordrer Johansson til samkjøring eller at besøkende tar flotte skiløyper fra Harestua, Grua eller Oppdalen i bruk for å komme til Brovoll.

Utfartsparkeringen ved Brovoll fylles ganske fort opp når mange tar turen.

Mange aktiviteter

– Barnas Turlag Hadeland ønsker velkommen til utecamp med lavvo, bål og aking, opplyser utmarksforvalter Karianne Johansson i Lunner Almenning.

Hun opplyser at fem andre lag og foreninger også tilbyr sitt:

Skiforeningen vil gjerne slå av en prat med publikum og det blir muligheter til å prøvesitte løypemaskinen.

Svea Skilag og Harestua Idrettslag arrangerer langrennscrossrenn, alle kan bli med.

Hakadal Sledehundklubb arrangerer kjøreturer med løpsvillige huskyene.

Norsk Folkehjelp Hadeland: vil informere besøkende og viser fram hjelpe- og redningsutstyr. Kanskje det også blir anledning til å ta en tur med ATV?

Røde Kors Lunner serverer vafler og annet godt i kaffe og tilbyr prøvekjøring med snøscooter.

Aking og skileik

– Skiforeningen preparerer tunet mellom Brovoll og Sulua, slik at det blir egnet for både aking og skileik. Det blir et stort område med benker og bålkos, informerer Johansson og Gangsø. Lunner Almenning håper mange benytter seg av tilbudet og tar turen til Brovoll søndag.

Kommentarer til denne saken