Gå til sidens hovedinnhold

Skyting i tåke?

Artikkelen er over 6 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


I forrige uke ga lokalavisen vår ny oppmerksomhet til skytebanespørsmålet i Lunner. Både ved å slå det opp som en konflikt mellom Lunner Kommune og Lunner Almenning, og ved deretter i oppfordre til å ta en beroligende kopp kaffe mens man snakker ut om saken.


Derfor en liten statusrapport: Saken om fortsatt skytebane ved Kjevlingen ble etter mange års diskusjoner og saksbehandling avsluttet i kommunestyret 20. februar i fjor. Siste del av vedtaket lyder: «Kommunen skal være positiv til å bistå Lunner Skytterlag slik at skyttere i Lunner får anledning til å drive sin virksomhet.»


I det påfølgende møtet 27. mars oppnevnte derfor kommunestyret et adhoc-utvalg med følgende mandat: «Med utgangspunkt i rapport «Ny skytebane for Lunner Skytterlag», datert 22.12.2006, foretas en oppdatert behovsanalyse samt en kartlegging av potensielle lokaliseringer av ny skytebane for Lunner Skytterlag. De 2-3 mest prioriterte alternativene må konsekvensutredes grundig, og avbøtende tiltak må beskrives og kostnadsberegnes. Det bør også utarbeides forslag til finansieringsopplegg. Innstillingen forelegges kommunestyret i september 2014.»


Denne rapporten er fortsatt ikke avlevert, og kommunens «bistand» er derfor ikke klarlagt.


Underveis har kommunen v/adhocutvalget sendt Lunner Almenning et spørsmål om hvorvidt Brovoll er en aktuell lokalisering. Til dette har allmenningen svart at man ikke avviser dette, men at man vil avvente behandlingen av innstillingen fra utvalget. Det er tross alt mange åpne spørsmål som vil ha betydning dersom en ny skytebane skal vurderes. Ikke minst hvilke kostnader og verdier som involveres.


I mellomtida har allmenningen fortsatt en mangeårig fundering på hva man skal gjøre med det tradisjonsrike anlegget på Brovoll. Ved ansettelse av en ny medarbeider med utdannelse innen næringsbasert friluftsliv kom det nye ideer på bordet. Disse er bearbeidet og vedtatt videreutviklet og ble presentert i lokalavisen i vinter.


Der står saken. I utgangspunktet enkel og forståelig, men på grunn av ulike tolkninger i betydelig grad tåkelagt. Det passer dårlig i et miljø der gode forberedelser, nøyaktig sikting og stødig hold anses som avgjørende.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.