ROA: Et stort flertall blant Lunners nye folkevalgte, stemte for at Harald Tyrdal (Ap) skal være ordfører de neste fire årene. Han fikk til sammen 18 av 25 stemmer. De resterende sju stemmene gikk til de borgerliges forslag: Lasse Lehre (H).

Borgerlige stemmer til Tyrdal og Bratlie

Halvor Bratlie (Sp) ble gjenvalgt som varaordfører, med 17 stemmer. Han var fornøyd med at flere fra borgerlig side stemte på Tyrdal og ham selv. For Frp, H, V og KrF har til sammen ni seter i kommunestyret og har inngått et valgteknisk samarbeid. Torsdag stemte altså to fra denne siden på Tyrdal, mens én stemte på Bratlie. Mette Aas-Kilstad (KrF) var de borgerliges forslag til varaordfører. Hun fikk åtte av de til sammen 25 stemmene.

Valget foregikk skriftlig og anonymt, derfor er det uvisst hvem de ulike kommunestyrerepresentantene valgte å stemme på. Men det var uenigheter innad i Høyres kommunestyregruppe under torsdagens møte. Les mer om det her: Tyrdal valgt som ordfører - Høyre kranglet internt

Arbeiderpartiet og Senterpartiet har inngått en politisk samarbeidsavtale for perioden 2015-2019.

- Oppnår mest sammen

– Jeg vil takke for tilliten og jeg lover å gjøre det jeg kan hver dag for å være den verdig, sa nygjenvalgte ordfører Tyrdal etter resultatet var klart.

Han la til at han ønsker å bidra til en positiv utvikling av Lunner, i samarbeid med hele det nye kommunestyret.

– Selv om vi er fra ulike partier tror jeg vi oppnår mest ved å ha et godt samspill. Jeg ønsker å bidra til at tonen blir så god som mulig.