Helena (15), Magnus (15) og Emil (15) leder Klassequizen i Oppland

10 POENG: Magnus Lehre, Helena Vesteng og Emil Solan Gorset leder klassequizen.

10 POENG: Magnus Lehre, Helena Vesteng og Emil Solan Gorset leder klassequizen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag morgen var det Lunner ungdomsskole sin tur i Klassequizen på NRK. Helena Vesteng, Magnus Lehre og Emil Solan Gorset sørget for at Lunner ungdomsskole så langt er best i Oppland.

DEL

NRKs kunnskapskonkurranse arrangeres for sjuende gang på landsbasis. I år er det ny rekord i med 536 skoler som er med. Fra Oppland er det 26 skoler som er med og de skal fram til påske svare så godt de kan på 12 spørsmål fra NRKs quizmastere.

Konkurransen sendes på NRK P1 Hedmark og Oppland. Mandag var det altså Lunner ungdomsskole sin tur i ilden. Helena Vesteng, Magnus Lehre og Emil Solan Gorset representerte Lunner og var fjerde skole ut i Oppland.

For å ta ledelsen måtte de svare riktig på mer enn seks spørsmål. Det klarte trioen med glans og fikk til slutt 10 av 12 riktige.

– Dette var veldig sterkt. Vi overgikk alle forventninger. Det hørtes ikke ut som klassen hadde så trua på oss, så nå vi viste dem, sa Magnus Lehre etter at det var klart at Lunner ungdomsskole hadde tatt ledelsen.

De to beste lagene fra hvert fylke får en premie på kr 5000,- og går videre til finalene i Oslo. Der skal det arrangeres fire delfinaler og en superfinale, som skal sendes på NRK1. Den store finalen kommer på NRK1 lørdag 11. mai.

Vinneren av Klassequizen 2019 vinner en liveopptreden på sin skole av MP3.

I fjor ble Brandbu ungdomsskole best i Oppland og gikk til finalerundene. I år er det Lunner ungdomsskole og Bjoneroa skole som skal ilden på Hadeland. Bjoneroa skole sendes på NRK P1 Hedmark og Oppland 23. januar.

Om Klassequizen 2019

  • 538 skoler over hele landet har meldt seg på i år. Det er 70 skoler mer enn i 2018.
  • Det er distriktskontorene i NRK som arrangerer de innledende rundene i Klassequizen hvert år.
  • Konkurransen sendes i løpet av vinteren i NRK P1s distriktssendinger på radio.
  • Til våren møtes landets beste tiendeklassinger i den nasjonale finalen i Oslo, som sendes over fem programmer på NRK1. Første sendning går lørdag 13.april.
  • Klassequizen sammarbeider med MP3, og laget som vinner finalen på NRK1 får besøk av MP3 med en direktesending fra sin skole.
  • Klassequizen ble første gang arrangert på Sørlandet i 2010/2011, da som en regional konkurranse.
  • Fra 2013 har Klassequizen vært en landsdekkende konkurranse.

(Kilde: NRK.no)

Artikkeltags