GARDERMOEN: 20 deltagere i Gran og Lunners voksenopplæring var mandag på audition på Gardermoen. Målet er jobbtilbud, gjennom et eget fagrettet språkkurs.

Hotellsjef Therese Bernström Næs og tre i hennes stab ved Clarion Hotel og Congress Oslo Airport intervjuet 20 deltagere i fem minutters bolker. Av de 20 blir 10 med videre. De ti starter fra 2. januar yrkesinnrettet språkopplæring, to dager i uken, med 100 timer spredt over åtte uker. Parallelt starter praksis, med to dager i uken, slik at de samtidig kan praktisert pråkopplæringen.

– Når de er ferdige med det får de fire dagers praksisplass i tre måneder. Etter det Etter det håper vi de har lært masser og at vi kan tilby dem arbeidskontrakt. Uansett får alle deltagere referanser som de kan bruke videre i søknadsprosesser, forteller hotellsjefen.

– Jeg har jobbet i seks år på hotell i Eritrea med forskjellige oppgaver, forteller Salem Hailemichael. 23-åringen er gift og har bodd i Brandbu i sju måneder. Hun forteller at yrkespraksis også gir en enda bedre mulighet for å lære norsk.

Lyst på jobb

– Det er viktig å ha en jobb. Jeg har jobbet på hotell i Somalia tidligere, blant annet med renhold, sier Liban A. Mohamud. 26-åringen bor også i Brandbu.

– Det er spennende å være på audition. Jeg har vært vaskehjelp på restaurantkjøkken i Eritrea. Det er viktig å få en jobb, forteller Solomon Gebreleidan. 27-åringen bor på Roa.

Therese Bernström Næs skryter av Lunner kommune og interessen de har vist for opplegget hotellet tilbyr.

– De har gjort en kjempejobb med å spre informasjonen ut, det var nesten 80 personer som viste interesse. Det er viktig å føle litt konkurranse for å få jobb og anstrenge seg litt for at det skal skje, sier Bernström Næs, som sjøl bor på Hadeland.

Hun roser også de som deltok på audition.

Språkkurs-støtte

– Jeg er imponert over alle 20. Ti går videre, men folk må ikke gi opp fordi de får nei nå, sier hotellsjefen.

Hun tok kontakt med VOX – nasjonalt fagorgan for kompetansepolitikk, hvor det ble søkt om penger for å holde fagrettet språkkurs (renhold/oppvask).

– Det som er viktig for oss er at vi får rett person, og det vi ser etter er energi, mot og begeistring og en sterk vilje til å ville komme ut i arbeidslivet, opplyser Therese Bernström Næs.

Næringslivs-bidrag

– Vi mener at bedrifter i ett lokalmiljø bør bidra til en god og effektiv integrering av våre nyankomne. Alt ansvar bør ikke kun ligge under kommunens ansvarsområde; sammen kan vi gjøre dette mer effektivt, enklere og bedre for den nyankomne, sier hotelldirektøren.

– Gjennom en arbeidsplass får de treffe folk, lære og kjenne vår kultur og rutiner, øve seg i språket, få innblikk i hvordan et norsk arbeidsliv ser ut og ikke minst erfaring, kontakter og attester videre i deres nye liv, tilføyer hun.

Det er i tråd med det mange av de tjue på audition har som mål.

– Vi lærer ikke norsk og om Norge ved bare å sitte på skole, som en av deltagerne sier det.