Trenger 228 bøssebærere til kreftaksjon

KRAFTTAK: Aksjonsleder Morten Midtby og de frivillige hjelperne Majbritt Christensen, Linda Eidsand Skiaker, Gunn Laila Runden og Unni Molden trenger hjelp til å samle inn penger.

KRAFTTAK: Aksjonsleder Morten Midtby og de frivillige hjelperne Majbritt Christensen, Linda Eidsand Skiaker, Gunn Laila Runden og Unni Molden trenger hjelp til å samle inn penger.

Artikkelen er over 5 år gammel

Krafttak mot kreft har behov for mange bøssebærere på Hadeland, etter at russen valgte å støtte et annet formål i år.

DEL

BRANDBU: I mange år har russen på Hadeland videregående skole gjort en stor innsats for den landsomfattende aksjonen Krafttak mot kreft. Det er Kreftforeningen svært godt fornøyd med. I år har russen valgt å støtte et annet godt formål. Det har foreningen forståelse for, men samtidig settes de i en aldri så liten knipe.

– Et godt distrikt

– Russen har stilt med mange bøssebærere, og vi trenger selvsagt mange frivillige for å dekke opp det vi nå mister. Hadeland har alltid vært et godt distrikt for aksjonen, og jeg håper på et stort engasjement for å opprettholde den trenden, sier aksjonsleder morten Midtby i distrikt Innlandet.

LES OGSÅ:  Klart for russeaksjon


Mandag denne uka hadde han møte med frivillige som har meldt seg på Hadeland, og de vil være behjelpelige med å formidle kontakt med folk som har lyst til å gå på aksjonsdagen 8. mars.
– De som har mulighet til å ta en rode kan ta kontakt med meg på telefon 97637705, så skal vi finne en passende rute, sier Linda Eidsand Skiaker.
 

352.000 kroner i fjor

Kreftforeningen har regnet på hvor mange bøssebærere som trengs. i Brandbu trengs det 92 bøssebærere, På Gran er det behov for 71 og i Lunner rundt 65. Totalt er behovet dermed 228 bøssebærere.
Tradisjonen tro stiller bygdekvinnelagene i Jevnaker, Østre og Vestre Gran og Brandbu med mannskaper. De skal samle inn penger ved butikker og kjøpesentre. Bjoneroa er dekket, og Jevnaker frivilligsentral og Lunner frivilligsentral sørger for at det blir samlet inn penger i Jevnaker og på Harestua.
– Totalt ble det samlet inn 352.000 kroner på Hadeland i fjor. Vi håper å få til noe tilsvarende i år, sier midtby.

Artikkeltags