Søker ansatte via film

TIL FILMEN: Kristin Grøttveit Haslestad og Elin H. Teslow er kvinnene bak rekrutteringsfilmen på YouTube. Nå blir det mer film på LOS.

TIL FILMEN: Kristin Grøttveit Haslestad og Elin H. Teslow er kvinnene bak rekrutteringsfilmen på YouTube. Nå blir det mer film på LOS.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LUNNER: Tjenesteleder Kristin G. Haslestad fikk ideen om å lage en film for å rekruttere nye «hender» til Lunner omsorgssenter (LOS). Fag- og kvalitetsutvikler Elin H. Teslow, tente også på tanken om film og lagde manus. Det er også hun som leser kommentarene i filmen, som er å finne på You Tube.

– Jeg hadde lyst til å gjøre noe nytt og annet. Det har vært vanskelig å rekruttere nye fagpersoner siste året, spesielt sykepleiere. Samtidig favner filmen alle og forteller hva vi driver med, sier Kristin G. Haslestad.

Fornøyde med filmen

Hallgeir Braastad har lagd filmen, som varer i litt over to minutter.

– Han er dyktig og har fått med mye. Det var lærerikt. Med innspill fra medarbeidere og ledergruppa lagde jeg tre ganger så langt manus som nødvendig, forteller Elin H. Teslow.

Medarbeiderne ved LOS gikk til filmen med positivt sinn. Beboerne ga skriftlig samtykke om de ville være med.

– Vi har mye å være stolte av og ville gjerne vise det i filmen. Ikke en skrytefilm, men for å vise fram det vi gjør og kan, sier Elin og Kristin.

Brukerundersøkelser viser at vi har mange fornøyde pasienter og pårørende.

– Vi trenger likevel de gode fagfolkene for å fortsatt være bra, sier tjenestelederen ved LOS.

Større oppgaver

– Kommunene vil få større og mer krevende omsorgsoppgaver. Pasienter kommer stadig raskere ut igjen fra sykehus og flere får hjemmebaserte tjenester, opplyser Haslestad.

Haslestad og Teslow poengterer at det er en givende jobb å være ved LOS, en arbeidsplass med cirka 140 medarbeidere.

– Vi har dager med mange tøffe tak, men står sammen og vil løfte frem det vi får til. Vi er opptatt av de som bor her og beboernes livshistorie. Flere synes det var morsomt å få være med på film, men noen synes de kunne ha vært med mer, sier Teslow.

Det blir nok mer film. «Livet på LOS» og Kalvsjø skal dokumenteres. Nå håper duoen at folk vil søke på ledige stillinger ved LOS. Vi trenger flere dyktige medarbeidere for å ivareta en fremtidsrettet og god kommunehelsetjeneste.

Det er sikkert også mulig å bli med på framtidige filmer. Det blir også lagd en mer intern LOS-film.

– Det blir en film for og med alle som jobber her og bor her, avslutter «filmmakerne» på LOS.

Artikkeltags