Løypekjører falt gjennom isen på Mylla

GJENNOM ISEN: Løypekjører Arild Bernstrøm falt gjennom et hull i isen på Mylla onsdag kveld. Han advarer mot å gå utenom den oppkjørte traseen. Arkivfoto

GJENNOM ISEN: Løypekjører Arild Bernstrøm falt gjennom et hull i isen på Mylla onsdag kveld. Han advarer mot å gå utenom den oppkjørte traseen. Arkivfoto

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

MYLLA: Den erfarne løypekjøreren Arild Bernstrøm falt onsdag kveld gjennom isen ved Stuttbekken på Mylla. Det var et åpent hull der skiltstaken står, og bernstrøm advarer folk mot å gå utenfor oppkjørte løyper. Hullet er vanskelig å se på grunn av de siste dagers snøfall. Det er også flere oshull på Myllavannet.

Han forteller om dramatikken han opplevde ved 22-tiden onsdag kveld:

- Jeg så at skiltstaken sto skakt, og fant ut at den var helt løs. Jeg boret et nytt hull rundt 15 meter unna, og fikk satt det opp på nytt. Da jeg gikk tilbake tråkket jeg rett ut i hullet der stolpen hadde stått. Det var mørkt og litt vanskelig å se, forteller Bernstrøm.

Skiltstaken ved Stuttbekken viser veg i tre retninger. Når den kommer opp, er det et tegn på at isen er trygg. Bernstrøm mener isen skal være trygg nå, så lenge man holder seg i den oppkjørte traseen.

- Vi har kjørt flere ganger fram og tilbake for å pakke snøen. Så der skal det være trygt. Men utenfor trassen er det mye overvann under snøen, så der kan du fort bli litt våt, sier Bernstrøm.

Da han falt gjennom isen slo han låret i iskanten. Han ble våt nesten til livet, og fikk vondt i beinet.

- Jeg sitter med beinet høyt nå, men må snart ut å kjøre igjen. Det er viktig å holde løypene åpne, sier han til Hadeland torsdag formiddag.

Mylla Løypeforenings egen Facebookside legges det daglig ut rapport om løypene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken