Stortingsrepresentant på Lupro-besøk: – Tilbudet er en gevinst for samfunnet

I BOKBINDERIET: Ole Kristian Håkonssveen gjør klar aviser til innbinding, mens Marit Strand og Grete Fjelldal følger med.

I BOKBINDERIET: Ole Kristian Håkonssveen gjør klar aviser til innbinding, mens Marit Strand og Grete Fjelldal følger med. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hun var imponert over det hun så og hørte, stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand (Sp), da hun nylig besøkte Lupro på Roa.

DEL

Marit Strand kom inn på Stortinget i fjor høst, som en av to representanter for Oppland Senterparti. Både hun og partifelle Ivar Odnes er nye i rikspolitikken.

Strand, som er utdannet lærer, sitter i utdannings- og forskningskomiteen. Lupro-besøket inngikk i en liten rundreise på Hadeland.

– Tilbudet her er en gevinst for samfunnet, uttalte Strand etter å ha fått en kort innføring i hva Lunner Produkter har å by på, av Grete Fjelldal, markeds og produksjonsansvarlig ved bedriften på Roa.

– Vi gir folk noe å gå til, og tilbyr mestring. Her har vi tid til å se og følge opp hver enkelt arbeidstaker, fortalte Fjelldal. Bedriftens visjon er «økt livskvalitet og personlig utvikling».

Folk på venteliste

Lupro er en stor arbeidsplass i Lunner kommune, med 60 medarbeidere.

– 35 av disse har en varig tilrettelagt arbeidsplass. 20 kommer fra Lunner og 15 fra Gran, fortalte Fjelldal og la til at det også er folk som står på venteliste for å få jobb ved bedriften.

Hun beskrev Lupro som bedrift med «mange bedrifter i bedriften». Sagt med andre ord har Lupro ti virksomheter samlet under en paraply. Under betegnelsen manuell produksjonen alene skjuler det seg et helt spekter av arbeidsoppgaver, som for eksempel pakking av kampanje- og reklamemateriell.

Finner noe for de fleste

Videre finner vi snekkerverksted, transport, lager og vaktmestertjenester, et tradisjonelt bokbinderi, en avdeling for profilering, print og grafisk formgiving, sikkerhetsmakulering, vaskeri og renseri, kafé, catering og utleie av selskapslokaler, gjenbruksbutikk og gjenvinningsstasjon.

– Alt dette gjør at vi klarer å finne en arbeidsplass hvor folk trives, blomstrer og opplever mestring, sa Fjelldal før hun tok med seg stortingsrepresentanten på en omvisning rundt om i de ulike avdelingene.

Lunner kommune eier 100 prosent av aksjene i Lunner produkter AS.

Les også: Lupro selger PVC Duksveis - helst til lokale kjøper

Artikkeltags