- Utbyggingen av Lygna skisenter vil sette hele Hadelandsregionen på kartet

LØFT: Moderniseringen av Lygna skisenter blir viktig for hele regionen. Foto: Øystein Ringsveen

LØFT: Moderniseringen av Lygna skisenter blir viktig for hele regionen. Foto: Øystein Ringsveen

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Moderniseringen av Lygna skisenter er i gang. I løpet av halvannet år kan Hadelandsregionen glede seg over et skisenter som vil få alle de fasiliteter som kreves for et skisenter som skal huse verdens beste skiløpere.


Under ski-NM i 2017 vil alle landets skiøyne være rettet mot Lygna når Petter Northug, Therese Johaug og de andre skisessene skal konkurrere om edelt metall i NM – før de drar videre til VM i Lahti.


Utbyggingen av Lygna skisenter vil sette hele Hadelandsregionen på kartet. Lokalbefolkningen vil få et enda bedre skitilbud, men også de økonomiske ringvirkningene blir spennende for regionen. Klubbene og ildsjelene i Lygna skisenter har bevist gang på gang at de behersker kunsten å arrangere store mesterskap, både for senior, junior og yngre utøvere.
Allerede til vinteren vil folk merke at utbyggingen på Lygna er i gang. Det nye servicebygget på 700 kvadratmeter skal stå ferdig i løpet av november. Det vil inneholde fasiliteter man tidligere har savnet på Lygna. Folk kan blant annet se fram til en stor kafeteria. Beliggenheten på servicebygget er så god at folk kan se duellene som løperne vil ha i den nye sprintløypa.
Det eksisterende løypenettet skal utbedres og skistadion blir bredere og mer kompakt. I tillegg skal det lages en rulleskiløype på fem kilometer som gjør området mer attraktivt på sommeren.
 

Utbygging av Lygna skisenter bidrar til at Hadeland blir mer attraktiv sted å besøke og bosette seg i. Det være seg på fast basis eller som hytteeier.
 

I løpet av de siste åra har Hadelsregionen fått flere spennende anlegg i form av flere kunstgressanlegg, haller og vinteranlegg. Utbyggingen av Lygna skisenter var etterlengtet og nødvendig for at anlegget skal henge med i konkurransen om brukerne. Det eneste som mangler på Hadeland nå er en stor og moderne svømmehall. Når den kommer, må vi kunne si at Hadelandsregionen har alle moderne aktivitetstilbud som folk etterspør i 2015.

Det eneste som mangler på Hadeland nå er en stor og moderne svømmehall.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken