Gjennom +alt-abonnementet på Hadeland får du tilgang til over 80 norske aviser. Fra og med 12. desember blir podkast-appen Untold også en del av tilbudet.

– Vi utvikler og utvider stadig +alt-abonnementet for å kunne fortsette å oppfylle samfunnsoppdraget, og sørge for at vårt innhold treffer og engasjerer så mange som mulig i dekningsområde. Nå gir vi tilgang til en stor lydpakke med attraktivt podkastinnhold, uten at det koster noe ekstra for abonnentene våre, sier redaktør Line Ramsrud.

I denne artikkelen finner du også lenker til tidligere podkaster Hadeland har produsert selv.

HVA ER PODKAST?

  • Podkast er redigerte lydprogrammer som distribueres på internett.
  • Podkasting kjennetegnes ved at lytteren gjennom abonnementstjenester kan laste ned programmene til smarttelefon, nettbrett eller lignende for å lytte til dem når det passer.
  • Ordet podcasting er satt sammen av pod (som stammer fra Apples musikkspiller iPod, der pod betyr portable on demand), og av kringkasting.
  • Podkastteknologien ble utviklet rundt starten av 2000-tallet, men gjennombruddet kom først i 2014.
  • Medieundersøkelsen 2018 viser at podkastlyttere er i gjennomsnitt yngre, og har høyere utdanning enn befolkningen for øvrig.

Kilde: Store norske leksikon

Eksklusivt og reklamefritt

I Untold kan abonnentene lytte til mange kjente stemmer. Én av disse er komiker Dag Sørås som står bak humorpodkasten «Debrief med Dag Sørås».

– Som nordlending er det ikke til å komme unna at jeg i stor grad appellerer til de med samme dialekt, men jeg får tilbakemeldinger fra lyttere fra Longyearbyen i nord til bibelbeltet i sør. Jeg vil si at podkasten passer for alle som er opptatt av tidvis informativt fjas, forteller Sørås om podkasten som består av nesten 250 episoder.

I Untold får +alt-abonnentene tilgang til hele Moderne Medias eksklusive podkastbibliotek. Blant de mest kjente egenproduserte podkastene til Moderne Media er Henrettelsespodden, Truecrimepodden, Historiepodden og miniserien Gulltransporten.

– Vi har jobbet for å gi våre abonnenter tilgang til alt det gode og eksklusive innholdet i Untold siden vi kjøpte oss inn i Moderne Media. Untold har virkelig noe for alle, uansett alder, interesser og hvor du bor. Nå kan totalabonnentene våre kose seg med alt fra humor, helse og livsstil, til viktige historiske hendelser, privatøkonomi, og spennende kriminalsaker, sier Gisle Torheim, visekonsernsjef og CFO i Amedia.

Untold tilbyr også tilgang til alle podkaster fra andre produsenter som ligger på det åpne markedet. Det vil si alle podkaster som er tilgjengelig i for eksempel strømmetjenestene Spotify og Apple Podcasts.

– I Untold får abonnenter tilgang til eksklusivt innhold, som mange av de mest populære dokukumentarpodkastene i Norge. Vi har også mange spennende miniserier, og det vil komme mange flere framover, sier Jim Fossheim, daglig leder i Moderne Media.

Godt lydinnhold for alle

Hadeland er en del av Amedia-familien som i høst kjøpte en andel på 49 prosent i Moderne Media, Norges største frittstående podkastprodusent. Samtidig ble Amedia medeier av podkast-appen Untold.

I Untold får +alt-abonnentene tilgang til hele Moderne Media sin eksklusive podkastportefølje som består av både egenproduserte podkaster og podkaster fra en rekke andre produsenter. I tillegg vil podkaster produsert av Amedia-aviser bli tilgjengeliggjort i appen.

Blant Moderne Medias mest kjente podkaster er Henrettelsespodden, Truecrimepodden, Historiepodden og miniserien Gulltransporten. Untold tilbyr også reklamefri lytting til en rekke andre podkaster som Wolfgang Wee Uncut.

– Vi i Hadeland håper at våre abonnenter vil få stor glede av så mye godt lydinnhold. I Untold finnes det podkaster for alle, sier Ramsrud videre.

Du kan laste ned appen i App Store eller Google Play, og logge deg inn med samme aID-bruker som i avisen. +alt-abonnenter kan lytte helt reklamefritt, og prisen forblir uendret.

Gikk du glipp av noen av disse? Hør en lokal podkast i dag

Hei Hadeland # 1 - Adam Douglas

Når Adam Douglas drar fra den ene utsolgte konserten til den neste på juleturné, så har han alltid i bakhodet at for noen er jula den vanskeligste tiden på året. I denne episode forteller han om sine egne opplevelser av ensom jul. Hør også hans nydelige versjon av klassikeren White Christmas. Hør i nettspilleren under, i Spotify eller Apple sin podkast-app.

Hei Hadeland # 2 med Amalie Driveklepp og Mari Western

Amalie Driveklepp (16) ble kjent over hele landet da hun lagde egen ballkjole av IKEA-poser. Nå skal hun delta i Kvelden før kvelden på NRK. Mari Western (32) er sokneprest i Lunner, og forteller hvordan hun nærmest havnet i yrket ved en tilfeldighet og hvorfor hun er en veldig «utypisk» prest. Hør i nettspilleren under, i Spotify eller i Apple sin podkast-app.

Hei Hadeland # 5 med Jonas Rønning

Komiker Jonas Rønning forteller om sitt forhold til Jahn Teigen, hvordan Hønefossrevyen skal markere årets jubileum og om hvordan en jobb i Nederland endte med opphold i fyllearresten. I denne episoden får du også møte selveste Kong Harald og næringslivskjendis Bjørn Kjos ... Du kan også høre episoden i Spotify eller i Apple sin podkast-app dersom du bruker iPhone.