Åpenbaringen på Shell

Bestått teori etter en nervepirrende innspurt med pugging!

Bestått teori etter en nervepirrende innspurt med pugging!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Maja blir sjåførHalleluja, mirakelet har inntruffet! Olemic Thommessen er kanskje Høyt lysende Salomons betrodde bror, men jeg er føler meg som Høyt lysende Salomons betrodde søster. Hva har skjedd? Mye.

Jeg har kunnet kjøre bil en god stund nå. Ikke godt, og ikke fullendt på noen som helst måte, men som jeg har skrevet om tidligere, mitt hovedproblem har «sitti mellom øra». Slik tilfellet jo ofte er med oss millenials. Etter hvert som kjøreferdighetene har blitt bedre, har min trassige motstand mot å bli «en som har lappen» vist seg mer seiglivet å få has på enn karrièren til Terje Søviknes.

Åpenbaringen kom på Shell på Dalsbråten ved innkjørselen til Hønefoss. Jeg var ute og kjørte i min egen bil, og det var første gang jeg øvelseskjørte med en gammel og nær venn. Den slags skjer ikke ofte, for nesten ingen av mine gamle venner har lappen heller. Tidligere har jeg stort sett øvelseskjørt i andres biler, (med helt fantastisk mange snille og hyggelige folk) men på Shell Dalsbråten endret alt seg.

MAJA BLIR SJÅFØR

Maja L. Musum (31) verken vil eller kan kjøre bil.

Nå inviterer hun hele Hadeland til å hjelpe henne på veien til førerkortet.

Følg den strabasiøse ferden i Hadeland og på Maja blir sjåfør på Facebook.

På Shell Dalsbråten ble kjøreidentiteten helt plutselig, stille og uten fanfare, integrert som en del av mitt liv og min verden. Ombord i Yarisen var treenigheten Wunderbaum, Munkoholm og General på plass, og Spice Girls på stereo’n (siden bilen ikke har Dab må familien ta til takke med de CD’ene jeg kjøpte frem til 2001). For første gang kjente jeg på at det var ganske fint å kjøre bil, og alt det kjedelige og strafferettslige jeg har fryktet og assosiert med lappen, uteble.

 -25. Bussen til barnehagen innstilt. Lav moral.

-25. Bussen til barnehagen innstilt. Lav moral.

Nå skal det sies at det har vært en usedvanlig god flyt i kjøreprosjektet de siste ukene. Det begynte med at jeg, ganske overraskende, klarte å bestå teoriprøven hos Statens Vegvesen på Lillehammer. Så gjennomførte jeg en bykjøring på Hønefoss som gikk relativt bra, og kjørelærer Sas innviet meg i det siste nivået i kjøreskoleuniverset: Trinn 4. Jeg har hatt elg i veibanen tre ganger, og begynner å bli litt mer avslappet til nerver og potensielle farer. Snøen ser råtten ut, og det drar seg mot vår. Jeg er klar.

Siden jeg i kjøreskolesammenheng er en slags senior citizen måtte jeg ta synstest for å kunne melde meg opp til oppkjøring. Det har jeg gjort, og det var lurt, for der hadde tidens tann gjort sitt siden sist. Nå venter jeg bare på dato, antakelig i første halvdel av april. I mellomtiden skal jeg ha langkjøring, risikoplanlegging, også må jeg øve litt mer på å få giret i riktig spor. Her om dagen kom jeg også på at jeg så langt ikke har forholdt meg til det som finnes under panseret, men Sas har lovet at vi skal innom det også.

Nå har jeg derfor begynt å planlegge oppkjøringsfesten. Som lovet inviterer jeg alle som har hjulpet meg (skriftlig, muntlig, praktisk, spirituelt, teknisk og emosjonelt) på veien til førerkortet på børst og baluba. Tid, sted, program og antrekk vil offentliggjøres på Maja blir sjåfør på facebook!

Jeg er en aggressiv og dårlig taper, og en cocky og hoverende vinner, så uavhengig av hvordan oppkjøringen går, kommer oppkjøringsfesten til å bli uforglemmelig!

Øvelseskjøring med Rune og Thomas Haga i Hadeland Bergverksmuseums venneforening, Grua-Grymyr

Øvelseskjøring med Rune og Thomas Haga i Hadeland Bergverksmuseums venneforening, Grua-Grymyr

Artikkeltags