Kultartist Malcolm Holcombe spiller på Gamleskolen på Harestua

TIL HARESTUA: Malcolm Holcombe med konsert på Gamleskolen på Harestua tirsdag kveld.

TIL HARESTUA: Malcolm Holcombe med konsert på Gamleskolen på Harestua tirsdag kveld.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

HARESTUA: Malcolm Holcombe har ikke fartet den brede «highway» til berømmelse og oppmerksomhet.
Tirsdag kveld opptrer han på Gamleskolen på Harestua, en intimkonsert mange bør få med seg. En særegen artist som har samarbeidet med artister som Steve Earle, Lucinda Williams, Victor Krausse, Kirk «Jelly Roll» Johnson, Ken Koomer og Emmylou Harris på enkelte av hans utgivelser.
Steve Earles sønn, Justin Townes Earle, har Holcombe som inspirator og han skaffet Holcombe kontrakt med Geffen Records.

Den smale sti

Plata «A hundred lies» ble aldri gitt ut på Geffen, på grunn av interne stridigheter i selskapet, men ble senere gitt ut på et uavhengig selskap.
Malcolm Holcombe er den upolerte, rotekte utgaven av det smått utvannede musikkbegrepet «americana», men det er ikke mye utvannet med Holcombe på scenen.
Med en tøff oppvekst og tidvis røff tilværelse kan man si at Holcombe har levd kunsten. Ikke at han kokketerer med det på noen måte.

Plater

Med seg til Harestua (og ellers i Europa) har Malcolm med seg hele to ny utgivelser.
Fjorårets «Pitiful Blues», og den rykende ferske «RCA Sessions». Sistnevnte en såkalt «De Lux Edition», som inneholder både CD og DVD av innspillinger gjort i legendariske RCA Studios i Nashville. Som vanlig medvirker noen av byens mest respekterte session-musikere. En av disse, steelgitarfantomet Jared Tyler, er med på den pågående europa-tuneen.
Johanna Demker, selv nylig plateklar, har samarbeidet med Myregubben Booking om å få Holcombe til Harestua på en ekstrakonsert.

Et kupp

Det er derfor et aldri så lite kupp å få Holcombe til Harestua.
Fra sitt observasjonspunkt «wrong side of the tracks», formidler Holcombe sin livsanskuelse med presisjon og en gjennomtrengende, poetisk nerve. Som å få en rusten spiker hamret rett inn i samvittigheten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken