Mammografibussen kommer til Gran

TIL GRAN: Mammografibussen kommer til Gran i februar.

TIL GRAN: Mammografibussen kommer til Gran i februar. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mammografibussen kommer til Gran kommune. Den vil stå utenfor Gran rådhus i perioden 25.februar -11.april.

DEL

Det går fram i en pressemelding fra Gran kommune.

Alle kvinner i Gran kommune mellom 50-69 år inviteres til mammografiundersøkelse. Alle aktuelle får invitasjon med timeavtale og invitasjonene sendes ut fortløpende. Det er ingen anledning til å stikke innom uten avtale.

Brystkreft er den hyppigste kreftformen blant kvinner i Norge, og utgjør i dag om lag 22 prosent av alle krefttilfeller hos kvinner. I 2011 fikk 3094 kvinner diagnosen. Mammografiprogrammet oppdager om lag 1000 nye brystkrefttilfeller per år, de fleste i et tidlig stadium.

Mammografiprogrammet er det offentlige tilbudet til kvinner i alderen 50-69 år om mammografi annethvert år. Tilbudet gis i tråd med internasjonale anbefalinger.

– Regelmessig mammografi er i dag den viktigste metoden for å oppdage svulster i tidlig stadium. Tidlig oppdagelse gir ofte bedre overlevelse, og øker sjansene for mer skånsom behandling, heter det i pressemeldingen.

Det er i år fjerde gang mammografibussen kommer til Gran kommune. For to år siden  møtte 79% av kvinnene som ble innkalt.

– Det var en stor økning fra tidligere år hvor kvinnene har måttet reise til Lillehammer. Vi  oppfordrer og håper  at flest mulig  benytter seg av dette gode  tilbudet, sier Jorun Haukeli som er enhetsleder for helsestasjonen og skolehelsetjenesten i Gran kommune.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.