– Mannen har erkjent i avhør at det er han som har tatt en stor del av syklene som har blitt borte på Hadeland i det siste. Til tross for at vi har hatt to mistenkte i saken, har denne mannen tatt på seg alt, forteller politioverbetjent Heidi Staxrud ved Gran og Lunner lensmannskontor.

Tar toget til boligfelt

Han har også tidligere blitt tatt for andre sykkeltyverier.

Ifølge Staxrud skal mannen denne gangen erkjent at han har stjålet sykler fra områdene Lunner, Roa og Harestua.

– Men vi utelukker ikke at han har vært i Gran også. Mannen har forklart i avhør at han har tatt toget til boligfelt for å gjøre tyveriene, men at han sjeldent har brutt seg inn noen steder. Han har i hovedsak tatt sykler som ikke er låst inne.

Disse syklene kan hentes

Politiet har nå gjort beslag av fire sykler i forbindelse med siktelsen.

– Det dreier seg om to sykler av merke Xeed. Den ene er størrelse M og den andre er størrelse L. Den tredje sykkelen er av merke White og er en treningssykkel, trolig i størrelse S. Den siste sykkelen er av merke Scott. Dette er en treningssykkel med klikkpedaler og ble trolig stjålet fra Harestua natt til 24. juli, forteller Staxrud.

Hun opplyser at for å få tilbake sykkelen sin, må man ringe 02800, spørre om å bli satt over til Hadeland og deretter gi en nærmere beskrivelse av sykkelen.

– Dette må gjøres innen fire uker. Hvis ikke det blir funnet eier, sendes syklene til hittegods.

Trolig solgt videre

Men, til tross for beslaget er det fortsatt mange sykler som er på avveie.

– Ifølge våre opplysninger er det grunn til å tro at mange av syklene har blitt plukket fra hverandre og solgt videre i deler. Noen sykler har også trolig blitt solgt hele, opplyser Staxrud.

Politiet ønsker å gå ut med en sterk oppfordring for å forebygge flere tyverier.

– Lås inn sykler og andre verdisaker.