Lunner kirke er forvandlet til et filmstudio når IKO forlag har rigget opp innspillingsutstyret sitt rett bak alteret. Maren Fristad Jakobsen (7) har blitt plukket ut til å spille Emma, Kari Prests niese. I filmen har hun bursdag, og det blir storslått feiring utenfor kirken.

Maren er ikke ukjent med å stå på scenen, allerede som tre-åring var hun med i Hakkebakkeskogen på Gjøvik. Her skal hun også være med i år når forestillingen blir satt opp i Bassengparken på Gjøvik. Hun var også å se i Rockeulven da Harestua barne- og ungdomsteater satt opp forestillingen i mars i år.

– Jeg synes det er veldig gøy å stå på scenen, sier Maren sjenert.

Man kan kanskje si at hun har det i blodet, da både mor, Karin Fristad, og far, Tor Ingar Jakobsen, ikke er ukjente i kulturmiljøet. Tor Ingar har også komponert flere av musikkstykkene i både filmen og teateret om Kirkerottene.

LES OGSÅ: Tor Ingar lager Broadway-magi i Glasslåven

Nå skal Maren ha sin første filmrolle, og hun gleder seg veldig. Det er ekstra stas med filmproduksjon, men ventingen er kjedelig

– Jeg lurte egentlig bare på om de trengte statister til filmen, men da spurte de om hun ville ha en rolle med replikker. Det morsomme er at Maren også ble spurt om å spille i en reklamefilm, samme dag som innspillingen av Kirkerottene, forteller Karen Fristad.

– Da måtte jeg si; dessverre, hun er opptatt med filminnspilling den dagen, legger hun ironisk til og ler.

LES OGSÅ:

 

Kirkerottekirke

Det er stort for Lunner menighet å bli plukket ut til filminnspillingen.

– Vi synes dette er utrolig gøy. Det er bra trosopplæring å ha teater, sier Karin som også jobber som kirketjener i Lunner kirkene.

Lunner kirke har hatt Kirkerotte-teater flere ganger, og responsen har vært enorm.

– Vi har hatt 200 barn på besøk her når Kirkerottene har satt opp teater, så dette er enormt populært og derfor ekstra stas at de skal spille inn film her, sier Karen.

LES OGSÅ: Anne Brodtkorb om torsdagens premiere på Rockeulven: – Mektig imponert

Kristian Sandmark er produsent for Kirkerotte-filmen og han var ikke i tvil da de skulle velge neste innspillingssted.

– De er veldig positive til Kirkerottene i Lunner menighet, i tillegg til at Lunner kirke er en veldig fin kirke. Det har blitt en kirkerottekirke, sier han. Han påpeker også at Lunner ligger fint til som destinasjon da de som jobber med filmen kommer fra flere forskjellige kanter rundt Hadeland, Gjøvik og Oslo.

– Lunner ligger midt i smørøyet, sier han og smiler.

Trenger flere skuespillere

Under innspillingen av bursdagsselskapet trengs flere statister.

– Vi trenger fem barn i alderen fra fem til åtte som kan være med under innspillingen av selskapet. Det er bare å ta kontakt med kirken på epost eller telefon om du har barn som ønsker å være med, sier Karin Fristad.

Filmen «Kirkerottene – Vesle og Fredo» beregnes å være ferdig i september-oktober. Den vil bli tilgjengelig både på dvd og gjennom strømmetjenesten Vimeo. Det vil også bli satt opp Kirkerotteteater i Lunner kirke i slutten av oktober.

– Vi legger ut billettene allerede nå, og kanskje vi kan benytte muligheten til å holde et releaseparty, sier Karin og smiler lurt.

Bildeserie

SE BILDENE: Filminnspilling i Lunner kirke

Fakta om Kirkerottene

* Kirkerottene er en del av trosopplæringsarbeidet.

* Er hovedsakelig for aldersgruppen 3–6 år.

* Kirkerottene besøker kirker over hele landet med teaterforestillinger.

* I alle teaterstykkene er mellommenneskelige temaer sentrale.

* Kirkerottene har som formål å gi kunnskap og kjennskap om kirken til barn og unge gjennom sang og samtale.

* Filmen «Kirkerottene – Fredo og Vesle» er den fjerde filmen om Kirkerottene.


LES OGSÅ: