OL-gull til Maren Lundby

Av

Maren Lundby sikret gullet i kvinnenes OL-hopprenn i Pyeongchang. Den norske formhopperen tok gullet foran tyske Katharina Althaus.

DEL

(Oppland Arbeiderblad) – En helt nydelig følelse. Jeg følte meg sterk i dag, sa Lundby til TVNorge etter rennet.

Lundby er den 100. utøveren som har tatt OL-gull for Norge.

– Det var jo også en hyggelig overraskelse, sa gullvinneren smilende.

Lundby fikk stor ros fra trenerteamet.

– Maren er helt rå. Dette er en sinnssyk prestasjon, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen.

– Kjempeimponerende. Det er vanskelig å sette ord på dette, det er så fortjent. Maren har jobbet knallhardt for dette i så mange år. Nå har hun endelig lyktes, la landslagssjef Christian Meyer til.

Også statsminister Erna Solberg var kjapt ut med en gratulasjon.

– Gratulerer, Maren Lundby. Gull når det gjelder, skrev Solberg på Twitter.

Takanashi på tredje

Japanske Sara Takanashi knep bronsemedaljen i rennet.

Lundby ledet foran Althaus og Takanashi etter første omgang. Den norske 23-åringen strakte seg til 105,5 meter i sitt første hopp, noe som holdt til en knapp ledelse foran Althaus.

I finaleomgangen landet Lundby på hele 110 meter, noe som holdt til 264,5 poeng totalt. Hun var 12 poeng foran sølvvinneren. Juryen gikk ned på farten før Althaus skulle hoppe, og ytterligere ned en avsats da Lundby skulle utfor.

Hoppbakken i Pyeongchang er godt skjermet for vinden, noe som ga relativt stabile vindforhold i starten av mandagens renn. Mot slutten av 1. omgang ble det imidlertid tyngre forhold, noe som gjorde at hopperne måtte tåle mange pauser underveis. Trenden fortsatte inn i finaleomgangen, men det ble etter hvert litt bedre mot slutten av rennet.

Hoppbakken i Pyeongchang er godt skjermet for vinden, noe som ga relativt stabile vindforhold i starten av mandagens renn. Mot slutten av 1. omgang ble det imidlertid tyngre forhold, noe som gjorde at hopperne måtte tåle mange pauser underveis. Trenden fortsatte inn i finaleomgangen, men det ble etter hvert litt bedre mot slutten av rennet.

Opseth på 16.

Verdenscupleder Lundby taklet uansett pausene og forholdene bra. Til slutt kunne hun juble for karrierens første mesterskapsgull, noe som var spesielt imponerende etter det stygge fallet hun hadde på trening søndag.

– En stor norsk dag, dette. Fantastisk. Maren viste utrolig mental styrke, konstaterte Jørn Sundby og Kjetil Strandbråten i TVNorges kommentatorboks.

Silje Opseth endte på en fin 16.-plass i OL-rennet, hennes beste internasjonale plassering i karrieren (i vintersesong) så langt. Hun landet på 89,5 meter i sitt førstehopp. Det holdt til foreløpig 18.-plass. I finalen strakte hun seg til 91,5 meter og hoppet seg dermed opp to plasser på resultatlisten.

TLF: 61 18 93 00 SMS/MMS: oatips til 2005 E-post: tips@oa.no Send video

I fullt slag

Hoppledelsen var altså trygg på at Maren Lundby er i fullt slag etter fallet på søndagens trening mandag. Det var det ingen tvil om etter at Bøverbru-jenta fløy inn til gullet.

Søndag kveld ble hun sendt til sykehus for en sjekk, men den viste bare en liten smell i den ene hoften.

– Alt er tilsynelatende bra med henne. Hun var i godt humør søndag kveld, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB rett etter frokost i OL-landsbyen mandag.

Maren Lundby deltok under under et pressetreff i i deltakerlandsbyen i Pyeongchang søndag

Maren Lundby deltok under under et pressetreff i i deltakerlandsbyen i Pyeongchang søndag Foto:

Til TV 2 forteller Bråthen at Lundby fortsatt er litt stiv i hoften.

– Både hun og fysioen mener det skal gå greit å myke opp før start. Vi krysser fingrene, og krysses det som krysses kan for at det går bra, sa sportssjefen før rennet mandag.

Jentene skal hoppe mandag kveld lokal tid. Det blåser meget hardt i OL-området mandag.

Derfor kan det bli svært utfordrende å få gjennomført rennet, selv om værprognosene forteller at vinden skal løye noe utover kvelden, lokal tid

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags