(Nettavisen): Influenser Sara Emilie Tandberg (31) fra Roa har de senere årene gjort seg bemerket i TV 2-serien «Bloggerne», der TV-seerne har fått være med på både opp- og nedturer i livet hennes.

Én ting de derimot ikke har fått like mye innblikk i, er influenserens forhold til sin nye kjæreste fra Hadeland – som hun i disse dager venter barn med. Tandberg gikk i 2021 gjennom et brudd med kjæresten gjennom ti år, men fant året etter tilbake til en tidligere kjæreste fra ungdomstiden.

Og mens 31-åringens ekskjæresten stadig var å se på skjermen, er den nye kjæresten hennes langt mer anonym.

– Han er ikke superivrig på rampelyset. Jeg har jo valgt å være offentlig, men det betyr ikke at han skal være det, sier Tandberg til Nettavisen om hvorfor hun «skjuler» kjæresten for følgerne sine både i «Bloggerne» og i alle sosiale medier.

Måtte blokkere kjærestens navn

Men med hemmelighold følger ofte ekstra mye nysgjerrighet, har Tandberg fått erfare spesielt det siste året.

Ettersom influenseren selv har valgt å unngå å nevne kjærestens fulle navn og dele bilder av han, har nemlig følgerne hennes tatt jobben med å finne ut av hvem han er i egne hender. Og siden delt informasjonen videre med andre.

Som følge av dette har hun måttet ta grep.

– Jeg måtte blokkere navnet hans fra Instagram-kontoen min, så ikke folk kan skrive det i kommentarfeltet. Det var en periode folk gjorde det hele tiden, så nå blokkeres alle kommentarer med navnet hans automatisk. Det samme med adressen min, for det er det også mange som deler, sier hun.

– Altså, det er ikke vanskelig å finne navnet hans om noen ønsker det, men det og da gå i forum og skrive det i kommentarfelt ... Det synes jeg er litt rart, sier hun oppgitt.

– En del av «gamet»

Fortsatt får 31-åringen opp varsler fra Instagram om at kommentarer har blitt blokkert, så åpenbart er stadig følgerne nysgjerrige. Det overrasker henne imidlertid ikke.

– Jeg har sluttet helt å bli sjokkert over oppførselen til folk på nett. Det er bare en del av «gamet», ler hun.

Influenseren legger imidlertid ikke skjul på at det er krevende og til tider være i sentrum av andres nysgjerrighet.

– Vi hadde en periode der vi gikk ute sammen og folk tok snikbilder og sånt. Og det er synd at folk ikke bare kan respektere det, at han ikke ønsker å ha navnet sitt over alt.

Tandberg utelukker imidlertid ikke at følgerne kanskje vil få se mer av kjæresten etter hvert.

– Han har blitt litt varmere i trøya. Så han er faktisk litt med i «Bloggerne» nå. Eller, stemmen hans i hvert fall, ler hun.