Det var 16. mai at det gikk galt ved en jernbaneundergang i Fjordlinna i Jevnaker. En kvinne skulle kjøre gjennom undergangen, der det kun er plass til én bil. Det skriver Ringerikes Blad.

Kvinnen er ikke lokal og hadde ikke kjørt på stedet før. Hun kjørte like bak en annen bil, som kjørte gjennom undergangen. Siden den kom seg velberget gjennom, trodde kvinnen at det var bare å kjøre på.

Altfor sent oppdaget hun at det allerede var en bil i undergangen som kom kjørende imot. Hennes eneste sjanse til å unngå en frontkollisjon var å kjøre inn i brukaret, vurderte hun.

Bilen hennes ble totalskadd. Heldigvis slapp hun selv unna med en natt på sykehus og et vondt kne.


Kvinnen sa i retten nylig at hun kjørte i cirka 50 kilometer i timen da hun så at det kom en bil imot.

Sjåføren i bilen som kjørte bak kvinnen, sa i retten at han hadde sagt til en av passasjerene: «møter den bilen noen nå, så går det galt».

LES OGSÅ:

Uaktsom

Retten kom til at kvinnen hadde kjørt uaktsomt:

«I denne saken finner retten det hevet over enhver rimelig tvil at tiltalte har opptrådt uaktsomt ved at hun ikke tilpasset farten tilstrekkelig i forkant av at hun kjørte inn mot undergangen», står det i dommen.

Straffen ble en bot på 8.400 kroner, og hun mister førerretten i seks måneder.

Siden hun hadde prøvetid på førerkortet, må hun ta full ny førerprøve for å kunne kjøre bil igjen. Hun må også ut med 2.000 kroner i saksomkostninger.

LES OGSÅ: Advarer bileiere: Gjør skader for millioner