Mari Velsand ny direktør for Medietilsynet

Mari Velsand

Mari Velsand Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mari Velsand (48) er i dag ansatt som ny direktør for Medietilsynet.

DEL

GRAN: Velsand er opprinnelig fra Gran på Hadeland. Hun har lang erfaring fra mediebransjen. Hun har vært journalist i Oppland Arbeiderblad, programdirektør, distriktsredaktør, vaktsjef og journalist i NRM, konsernsjef i Tun Media og sjefredaktør og daglig leder i Nationen. Nå er hun konserndirektør i Amedia.

Velsand tiltrer sin nye stilling 1. september. Kulturminister Linda Hofstad Helleland sier i en pressemelding at Velsand er en strategisk, resultatorientert leder med stor arbeidskapasitet som hun er glad for har takket ja til stillingen.

- Sentral rolle i mediebransjen

Mari Velsand har vært konserndirektør siden 2014. Hun kom da fra stillingen som konsernsjef i Tun Media og sjefredaktør i Nationen. Hun har tidligere hatt ulike lederroller i NRK.

– Mari har gjort en stor innsats for Amedia med svært gode resultater i en avgjørende periode for konsernet, og jeg er svært takknemlig for det arbeidet hun har gjort. Hun får nå en ny sentral rolle i mediebransjen, og jeg ønsker henne lykke til i det viktige arbeidet hun skal ta fatt på, sier konsernsjef Are Stokstad i en kommentar.

Digital reise

Mari Velsand sier hun har vært heldig som har fått være med på en viktig etappe i Amedias historie og at det har vært spennende å få jobbe sammen med mediehusene i denne perioden:

– Sammen med dyktige medarbeidere har det vært både morsomt og inspirerende også å bygge opp en enhet for innsiktsbasert innholdsutvikling, som har bidratt vesentlig til digital utvikling og abonnementsvekst i avisene våre. Mediehusene har vært gjennom betydelige endringsprosesser de siste årene, og står nå godt rustet til videre vekst og utvikling, sier hun.

I dagens pressemelding understreker også kulturminister Linda Hofstad Helleland at Medietilsynet spiller en viktig rolle, gjennom utformingen og iverksettingen av mediepolitikken og som tilrettelegger for en innovativ, konkurransedyktig og mangfoldig medieindustri:

– Jeg er trygg på at Velsand er rett person til å drive dette arbeidet videre, og at hun vil videreutvikle tilsynet som et ledende kompetansemiljø på mediefeltet, sier hun.

Velsand vil fortsatt ivareta sine ansvarsområder i Amedia framover.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken