(Romerikes Blad)

I gjennomsnitt en gang om dagen (minimum) får jeg lov til å selge et spill med 18-årsgrense til en 10 åring, hvis ikke yngre. Ikke fordi jeg har lyst, men hvor 10 åringen skal betale selv og foreldrene står ved siden av og kunne ikke brydd seg mindre om hva ungen sin gjør på fritiden.

Dette gjør dagen min fantastisk. Å vite at en 10 åring skal hjem å filme sexscener og torturere folk i GTA 5 eller myrde en haug med folk i alle andre 18-årsgrense-spill.

Jeg spør ett par ganger for å få dem til å forstå at dette ikke er et spill for en på 10 år, men svaret jeg får gang på gang er:

''Det går bra. Får de det ikke av oss, spiller de det bare hos vennene sine''.

Det er akkurat sånn tenkning som gjør at det alltid er en venn de kan spille det hos. Hvis alle foreldre hadde sagt nei og ventet til de er gamle nok så hadde ikke det vært et problem.

Jeg vet at jeg ikke har så mye jeg skulle sagt for det er ikke mine unger.

Men jeg begynner å bli lei av ungeflokker på den alderen komme inn i butikken og rope rundt seg og skryte om hvor mange horer de drepte i går på spillet og hvor mange de traff så bra at hodet bare eksploderte. Det er overraskende mange av dem. Og ikke tro at ungen din ikke gjør sånt for det gjør han garantert.

Barn på den alderen burde ikke gå rundt og skryte av sånt. De skal være ute å finne på ting eller leke. La barn være barn.

Så. Kjære foreldre. Aldersgrenser på spill er bare anbefalte aldersgrenser, så her er en anbefaling til dere:

De er der for en grunn. Følg litt mer med på hva ungene deres faktisk spiller for selv om ungen din sier: ''Det er bare et bil spill da''. Så er det ikke alltid bare et bilspill.

Spør heller de i kassa hvis du er usikker.

Les flere av Jeanettes blogginnlegg her!