I over 20 år har Jaren Hornmusikkforening invitert til stemningsfull midnattskonsert i Tingelstad kirke lille julaften. Konserten avsluttes alltid i det kirkeklokkene ringer julen inn ved midnatt.

Arrangementet har blitt et fast innslag i førjulstradisjonen for mange på Hadeland, som en vakker opptakt til selve julehøytiden. Gjennom årene har korpset blitt gjestet av en rekke solister, både vokalister og instrumentalister på midnattskonserten. I år samarbeider korpset med dyktige lokale aktører.

LES OGSÅ: Hyller midnattskonserten: – Jeg kunne knapt vente med å gi henne applaus

Måtte tenke nytt

Jaren Hornmusikkforening er et av landets beste korps, og har i mange år hevdet seg helt i toppen i nasjonale konkurranser. Like viktig er det for korpset å gjøre gode konserter for hjemmepublikum. Midnattskonserten lille julaften har i alle år blitt framføre for fullsatte benkerader i Tingelstad kirke, men i år ble kirkerommet for lite til å kunne opprettholde smittevernforsvarlig avstand mellom musikerne i korpset – og mellom musikerne og publikum. Korpset ble derfor nødt til å tenke nytt.

– Kultur og musikk er et viktig og samlende punkt for menneske, spesielt nå i julehøytiden. Gjennom 2020 har det vært store begrensninger for denne type opplevelser, og mye oppleves annerledes og ensomt. Allerede i oktober begynte vi å legge planer for en annerledes midnattskonsert, og da Gran kommune nylig åpnet opp for at vi kunne ha øvelser igjen, kastet vi oss rundt for å kunne gjennomføre dette. Vårt mål er at konserten skal bli en vakker musikalsk opplevelse som gir julestemning og ro, forteller arrangementsansvarlig i korpset, Rohan Sandemo Fernando og styreleder Marit Kleppe Egge.

Årets konsert er spilt inn i Hadeland kultursal, men det blir også visuelle og musikalske innslag fra Tingelstad kirke. Tradisjonen tro blir musikken bundet sammen av tekstlesing ved sokneprest Dagfinn Magnus. Korpset dirigeres av David Morton.

Syng med

Ann Beate Solstad Eide er årets solist på konserten. Hun vil blant annet framføre den vakre julesalmen «Mitt hjerte alltid vanker» som har vært en fast del av midnattskonsertens repertoar de siste årene.

På midnattskonsertene inviteres publikum til å synge med på flere julesanger. I år har korpset fått med seg koret Nos Alter til å framføre allsangene underveis i konserten, og alle som hører på oppfordres til å synge med. Her kan du følge konsertenJaren Hornmusikkforening gleder seg enormt til samfunnet åpner opp igjen slik at korpset kan møte et stort publikum i konsertsaler og på andre arenaer.

Inntil da er korpset veldig takknemlige og stolte over å kunne tilby en digital versjon av årets midnattskonsert.

Konserten strømmes på hadeland.no og Jaren Hornmusikkforenings facebooksider 23. desember klokken 23, og den vil også være tilgjengelig for publikum noen dager etter sending. Konserten er gratis, men de som ønsker det vil få mulighet til å gi en gave til korpset via Vipps.