Karina Ødegård fra Lunner skal lede MDG Oppland

Artikkelen er over 1 år gammel

Karina Ødegård fra Lunner ble i helgen enstemmig valgt som ny leder av MDG Oppland.

DEL

Hun tar over etter Lars Giæver, som trakk seg fra vervet før tiden. Derfor ble det arrangert et ekstraordinært årsmøte på Gjøvik i helgen.

Ødegård ser nå fram til å lede fylkeslaget inn i valgkamp sammen med Hedmark.

– Jeg gleder meg veldig til tiden som ligger foran oss, og ser fram til å drive valgkamp for et felles fylkesting sammen med Hedmark, sier hun i en pressemelding.

Ødegård skal lede MDG Oppland til tross for at hun bor i Lunner, som nå orienterer seg mot Viken. Hennes partikollega Halvard Klevmark var nylig foreslått på fylkestingslisten til Viken MDG, men falt helt ut etter et benkeforslag på nominasjonsmøtet.

På spørsmål om hvordan en lunbying kan lede Opplands-partiet, svarer fylkessekretær Ingvild Kessel:

– Det er helt uproblematisk. Fylkeslagslederen har som oppgave å koordinere arbeidet i fylkeslaget, og hun vil jobbe for Oppland selv om hun ikke står på valg til selve fylkestinget.

Kessel påpeker at de nye regionene ikke trer i kraft før 2020, og at ved stortingsvalget året etter skal de eksisterende fylkesgrensene følges.

– Norge og Oppland trenger et sterkt MDG, lokalt så vel som nasjonalt. Nå må vi mobilisere medlemmer, velgere og sympatisører for å synliggjøre all den flotte politikken vår, sier Ødegård i pressemeldingen, og nevner områder som klima, miljø og naturvern som viktige områder for partiet.

Hun bruker sommerens tørke som et eksempel på at det haster med politisk handling.

– Derfor trengs MDG på Stortinget, i fylkesting og i kommunestyrer.

Ødegård har hovedfag i analytisk kjemi fra Universitetet i Oslo og har jobbet med analyser og miljørådgivning i mer enn 20 år. Hun jobber nå som avdelingsleder i Sintef Molab, et selskap som blant annet gjør miljømålinger.

Artikkeltags