Gå til sidens hovedinnhold

Minnerik 100-års feiring for Kari på Grua: – Det største var brevet fra Kong Harald

Det ble en veldig minnerik 100 års dag for Kari Schiong på Grua lørdag – med feiring innenfor koronareglene sin ramme.

De aller nærmeste, det vil si barn med ektefeller, hadde flott 100 års bløtkake - med stjerneskudd på - og herlig sjokoladekake og kaffe innendørs med jubilanten. Vi sang bursdagssang og hyllet vår kjære jubilant, og leste opp hyggelige hilsninger på kort fra fjern og nær. Det største var selvsagt brevet fra Kong Harald – det skal rammes inn!

En trillebår full av hortensia

Midt på dagen kom mange av hennes etterkommere – barnebarn, oldebarn og eneste tippoldebarn Leah gående opp bakken forbi huset hennes i tog med blomster og flagg. Opptoget ble ledet an av barnebarn Rune som hadde en trillebår full av vakre hortensia. Kari overvar det hele fra en stol ved veggen. Det var en flott opplevelse for henne. De som deltok i opptoget, fikk forsyne seg med alkoholfri cider og twist utendørs. Sola var på plass – selv om det også var kald nordavind.

Det kom blomsterbuketter, oppsatser, dekorasjoner og gaver i en strøm fra fredag ettermiddag til lørdag ettermiddag fra slekt, naboer og venner. Kari elsker blomster, og er veldig takknemlig for det vakre blomsterhavet hun har i stua. Hun skal nyte det nydelige synet i dagene framover, og svigerdatter Randi skal stelle blomstene for henne.

En annerledes feiring

Kari takker til hver og en for de nydelige blomstene.

Kari er privilegert, og bor fortsatt hjemme i huset hun har bodd i på Grua i nærmere 70 år! Takket være snille og gode hjelpere i hjemmesykepleien i Lunner, er dette mulig. Det er Kari og alle i familien veldig glade og takknemlige for.

Det ble en veldig annerledes feiring enn vi hadde forespeilet oss for noen måneder siden. Det ble likevel en stor og minnerik dag som jeg tror alle generasjonene vil bringe med seg i hjertene sine. Det ble en stor og viktig maidag for oss på Grua.

Kommentarer til denne saken