Gå til sidens hovedinnhold

Mitt koronateppe

Ditt Hadeland

Den 12.mars 2020 ble vi stengt inne. Pandemien var kommet til Norge for fullt, også til Hadeland. Som pensjonist gikk jeg i selvpålagt karantene.

Covid 19 skulle vise seg å spre om seg over hele verden i et skremmende tempo og situasjonen er fortsatt ikke under kontroll, nå fem måneder senere.

Hva gjør man i en slik ekstremsituasjon? Hva gjør man i kriser?
Man forsøker å gjenvinne kontrollen med det man har av ressurser.

Alt restegarn kom ned fra loftet. Det ble sortert etter kvalitet, fargenyanser og mengde. Så herlig! Mitt kriselager var mye større enn jeg ante.

Jeg fant oppskriften til Primulapleddet i Arne og Carlos bok «Favoritter».
Teppet for den som har mye tålmodighet og tid, skriver karene og globetrotterne på Tonsåsen stasjon. De måtte, som jeg, legge sine planlagte utenlandsturer på vent.

Primula fra Nøkleblomstfamilien.
Enn om nøkkelen til Pandemien kunne finnes et sted? Det er fortsatt det vi alle håper på. Jeg heklet et ønske om endring og håp inn i hver blomst.

Resultatet ble et teppe på omtrent 2x1,5 meter.

Alt er gjenbruksgarn, med unntak av kanten rundt. Da jeg var kommet så langt som å hekle kanten, hadde jeg våget meg til butikken, med antibac i lomma..

Mitt koronateppe ble donert til min yngste datter, som sammen med mange andre sykepleiere hadde stått i frontlinjen i denne krevende tiden.

Husflidsdamen i meg hadde funnet sin måte å finne kontroll.

For «Hva er flid annet enn benyttet tid?»
Sitat av Henrik Wegeland


Velkommen til Hadeland Husflidslag!

Kommentarer til denne saken