Hoppende glad gullfisk

Gullfisk: Kreftforeningens «Brudens mor» ble kåret til den beste reklamefilmen i 2015 under Gullfisken på TV 2. Generalsekretær Anne Lise Ryel og prosjektleder Morten Wien. Foto: Kreftforeningen

Gullfisk: Kreftforeningens «Brudens mor» ble kåret til den beste reklamefilmen i 2015 under Gullfisken på TV 2. Generalsekretær Anne Lise Ryel og prosjektleder Morten Wien. Foto: Kreftforeningen

Artikkelen er over 4 år gammel

Morten Wien jublet vilt da Kreftforeningen vant Gullfisken på TV 2 lørdag kveld.

DEL

OSLO: Gran-mannen er nemlig leder for foreningens årlige innsamlingsaksjon, Krafttak mot kreft, og det var reklamefilmen foran fjorårets aksjon som ble kåret til den beste av alle i 2015.

Her kan du se filmen

– Dette er veldig stort. Det var ekte glede som kom fram på tv-skjermen. Men det var utrolig nervepirrende. Jeg klarte nesten ikke å sitte rolig i stolen. Dessuten er det fint å få komme gjennom med et viktig budskap, og få mye oppmerksomhet rundt kreftsaken, sier Wien.

Ny film snart på tv

Sammen med blant annet generalsekretær Anne Lise Ryel og involverte fra reklamebyrået Ernö og produksjonsselskapet 4 1/2, tok Wien imot prisen i Chateau Neuf. I tillegg til trofeet vanker det én million kroner i reklamesendetid på tv.

– Et supert startskudd for årets kampanje, som starter om et par uker. Vi kommer med en ny reklamefilm, laget av samme team og igjen med Marius Holst som regissør. Filmen er på en måte en oppfølger og det er en sterk film dette også, men budskapet er et annet. Det aller viktigste er at den skaper oppmerksomhet om aksjonen, slik at vi får inn penger til forskning og kan redde flere liv. Men vi tar gjerne imot Gullfisken neste år også, sier Wien.

Slo NSB og Felleskjøpet

«Brudens mor», som filmen heter, fikk flere stemmer enn NSBs «Hjem til jul» og Felleskjøpets «For en gjeng med bønder» i superfinalen. Sistnevnte er for øvrig spilt inn på Søndre Skjennum gård i Jevnaker.

Tolv reklamefilmer var nominert til Gullfisken av en jury, mens folket avgjorde resten.

Artikkeltags