Møte med en tobeint

Jørn Haakenstad

Jørn Haakenstad

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Hei! I disse dager er det kanskje kuriosa å henlede en smule oppmerksomhet på tobeinte skapninger.

Vi snakker om disse raringene som i utgangspunktet vingler rundt oss i det daglige, både til plage og en smule glede ved juletider.

Det er vanskelig å finne et felles særpreg på arten. Noen virrer rundt i skog og mark, eller i tunge pust langs vegen. Det medfører gjerne bilder etterpå i sosiale medier.

Noen av dem sitter også mye. De er både stuerene eller kanskje ikke. Når de rynker brynene er det fordi de forsøksvis tenker. Da er det viktig å liste seg stille rundt de tobeinte.

Det er lettere å bli emosjonelt trigget av vesener med flere bein enn to. Tobeinte er nå engang ikke så interessante. Selv om det er gjort flere studier på adferd, der de enten opptrer i flokk eller alene.

Tobeinte utstøter ofte lyder. Eller de kommuniserer ved å trykke med tomlene på dingser de bærer med seg for å slippe å møtes ansikt til ansikt.

De prøver fortvilet å tilpasse seg været, trafikken, bommer og geografiske plasseringer av ting de er opptatt av.

De tobeinte har lagd seg mange forestillinger om de firbeinte. Det ved å studere Walt Disney. Som har gjort de firbeinte mer tobeinte slik at de tobeinte skal forstå de firbeinte bedre. De tobeinte er primater under fellesbetegnelsen menneske. På latin Homo Sapiens. De omfattes ikke av vern.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken