Gå til sidens hovedinnhold

Hjemmelaget norskamerikaner på Bendix-treffet

Artikkelen er over 4 år gammel

Bendix-treffet er kjent for mange kjente og kjære amerikanere av gylne årganger på rekke og rad. På søndagens treff dukket det opp en helt spesielt norskamerikaner ...

Amcar

Noe ustabilt septembervær gjorde sitt til at publikumstilstrømningen til årets høsttreff ikke nådde samme høyder som oppslutningen på Bendix-treffet i vår.

I 15 år har treffet vært arrangert og treffet nå på søndag var det 32. i rekken.

Tross en liten svikt i antall besøkende gikk bil- og motorsykkelpraten livlig blant dem som hadde funnet vegen.

Bildeserie

BILDESERIE: Bendixtreffet

 

Humøret på topp

Van-entusiastene i «The Expendables Van & Truck», en klubb fra Romerikskanten stilte også mannsterke opp i år. Riktignok med kortere langbord enn de siste dagene de har vært her. Men med humøret på topp, som vanlig.

Mange lokale bilentusiaster, som Inger og Jan Erik Kristiansen og Kjersti Sørbekk Kristiansen har også vært her mange ganger opp gjennom årene, også i år.

 

Og Kjersti poserer villig med familiens Ford Mustang, 1964,5 modell. Nå ja, det var da en merkelig årsmodellbenevnelse, kommer det undrende fra vår side.

– Ja, men sånn skal det være, fordi den er laget i juni 1964, opplyser Kjersti med et smil om bilen, som opprinnelig kommer fra Arizona i Unaiten.

Godt hjemmelaget

Det gjør ikke norskamerikaneren fra Åmot i Buskerud. Vel, helt sikker kan man ikke være på at noe av den har tilbrakt ungdomstiden i Arizona. Men bilen har aldri vært der. Todørskupeen til Helge Refsahl er den eneste i sitt slag får vi høre fra flere av de besøkende som stimler rundt sjeldenheten.

Det bekrefter den beskjedne eieren, litt forlegen av all oppmerksomheten bilen hans får. Dette er nemlig en bil han selv har tegnet, designet og bygd opp fra grunnen, basert på ramme, motor og drivverk fra to forskjellige Ford modeller.

 

Mye annet er hentet fra forskjellige andre biler, forteller han om det unike byggverket

Så forteller han at han har brukt 58 år på å møysommelig bygge den slik den framstår i dag.

– Jeg begynte å bygge den da jeg var 16 år, forteller han og vi innrømmer at vi mister mål og mæle. En mannsalder har den spreke 74-åringen brukt på bilkreasjonen som han har tegnet og designet selv.

92 år gammel Harley

Bendix-sjefen sjøl, Terje Bendiksen, lot seg også imponere og spurte eieren pent om han flytte bilen opp på øvre plan slik at den kunne stråle seg skikkelig i glansen blant mange andre sjeldne og fine biler på årets andre Bendix-treff.

Det var også mye annet fint på to, tre og fire hjul på årets høsttreff.

Den eldste motoriserte gjesten var trolig den velpatinerte Harly-Davidson motorsykkelen til Marius Johnsen fra Harestua.

– Dette er en 1925 modell, som ble restaurert etter at den ble tatt inn fra Sverige i 1934. Siden har det ikke blitt gjort særlig mye med den, forteller eieren om motorsykkelen som starter og går uten problemer. En av mange veteraner med spennende historikk på nok et vellykket Bendix-treff.

Kommentarer til denne saken