Mummi-mania på Jevnaker

BURSDAGSDANS: Lille My danset for Mummi-mamma i showet på Glassverket søndag.

BURSDAGSDANS: Lille My danset for Mummi-mamma i showet på Glassverket søndag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det har ikke vært en billett ledig hele helga, sier Kari S. Roll-Matthiesen ved Hadeland Glassverk om «En Reise i Mummidalen» som åpnet lørdag.

DEL

I det ligger det et klart bevis på at Tove Janssons gamle univers fremdeles fenger. For ifølge Roll-Matthiesen er det alle aldre som tar turen til den interaktive utstillingen, for å lære om både figurene og historien til Jansson selv gjennom hittil ukjente skisser og illustrasjoner, kunst og personlige gjenstander fra Tove Janssons liv i både Helsinki og øya Klovharu i Finland.

– Det kan definitivt kalles en suksess, sier Kar S. Roll-Matthiesen etter åpningen lørdag.

FAMILIESHOW: Det var godt og varmt i solsteika, men flust av familier hadde likevel benket seg for å få med seg musikkshowet hvor både Mummi-mamma, Sniff og Lille-My var med.

FAMILIESHOW: Det var godt og varmt i solsteika, men flust av familier hadde likevel benket seg for å få med seg musikkshowet hvor både Mummi-mamma, Sniff og Lille-My var med. Foto:

Gode verdier

Ifølge Roll-Matthiesen er det likevel flust av muligheter for Mummi-fans å oppleve både den interaktive forestillingen og det gratis showet i tiden framover. Oppsetningen varer til uti august, og hun tror mye av tiltrekningskraften til Mummidalen og Janssons verden er verdiene hun fremmer i historiene, i tillegg til det gode forfatterskapet.

– Verdiene hun la inn i sin verden, hvor alle er inkludert, hvor det er rom for å være annerledes og hvordan det beskriver psykisk helse, er i tiden nå. Det kan forklare noe av renessansen historiene og Mummiverdenen har hatt, og hvorfor den appellerer til både barn og voksne, sier hun.

– Det vil alltid være aktuelt, og det forklarer mye av hvorfor Janssons verden fortsatt fascinerer, sier Kari S. Roll-Matthiesen.

KOSELIG: For anledningen er det selvfølgelig også en egen Mummi-kafeteria på plass på Glassverket.

KOSELIG: For anledningen er det selvfølgelig også en egen Mummi-kafeteria på plass på Glassverket. Foto:

Artikkeltags